foto: David Fisher/REX/ Vida Press
Parīzē izrādīta Lāgerfelda pēdējā kolekcija. "Chanel" modeles un viesi nespēj valdīt asaras
Mode
2019. gada 5. marts, 21:29

Parīzē izrādīta Lāgerfelda pēdējā kolekcija. "Chanel" modeles un viesi nespēj valdīt asaras

Pastaiga

Otrdienas rītā Parīzes modes nedēļā tika izrādīta leģendārā dizainera Karla Lāgerfelda pēdējā tērpu kolekcija, kas radīta franču modes namam "Chanel". Kā allaž bija arī iespaidīgs šovs, kas modeles un viesus ieveda gluži kā mākslinieka radītā gleznā.

19. februārī modes pasauli satrieca ļoti skumja vēsts - slimnīcā Parīzē miris par modes ikonu dēvētais 85 gadus vecais dizainers Karls Lāgerfelds.  

Modes namam "Chanel" mākslinieks atdeva 35 savas dzīves gadus. Šodien, tieši divas nedēļas pēc viņa nāves, "Chanel" ar Lāgerfelda līdzgaitnieci Virdžīniju Viardu priekšgalā izrādījis 2019./2020. gada rudens/ziemas kolekciju un, cienot aizsaulē aizgājušo modes grandu, kā allaž sarīkojis arī iespaidīgu šovu.

"Chanel" modes šovus allaž apmeklē slaveni viesi, un tādu netrūka arī šoreiz. Skati klātienē vēroja amerikāņu "Vogue" galvenā redaktore Anna Vintūra, supermodeles Naomi Kempbela un Klaudija Šīfere, aktrises Monika Beluči un Kristena Stjuarte. 

Kolekcijas izrādīšana sākās ar klusuma mirkli, godinot Karla Lāgerfelda piemiņu. Stilizētajā Alpu pilsētiņā, kur namu jumtus un taciņas klāja sniegs, pēkšņi atskanēja dizainera balss. Viesi izdzirdēja, kā Karls Lāgerfelds stāsta, kā atjaunojis zīmolu "Chanel", un dalās atmiņās par saviem pirmajiem soļiem modes namā.

Šo 72 tērpu kolekciju dizainers radīja kopā ar savu ilggadējo līdzgaitnieci Virdžīniju Viardu, kurai pēc Lāgerfelda nāves uzticēta modes nama vadība.

Slavenību netrūka ne viesu vidū, ne arī uz mēles. Protams, ka tērpus izrādīja arī Lāgerfelda mīlules - modeles Kara Delavinja un Kaija Gerbere.

foto: Pixelformula/SIPA
foto: Pixelformula/SIPA

Tērpusies baltos kažokādas svārkos un baltā blūzē ar volāniņiem uz mēles parādījās arī Holivudas aktrise Penelope Krusa.

foto: Pixelformula/SIPA

Skaistā un sirsnīgā Lāgerfelda godināšana raisīja emociju vilni, kuru pavadīja skaļas ovācijas, smaidi un arī asaras.

foto: David Fisher/REX/ Vida Press

Parīzes modes nedēļa: "Chanel" skate 2019./2020. gada rudens/ziema

gallery icon

Modes leģenda Karls Lāgerfelds (1933-2019)

gallery icon

Parīzes modes nedēļa: "Givenchy" skate rudens/ziema 2019/2020

gallery icon

Parīzes modes nedēļa: "Balenciaga" skate rudens/ziema 2019/2020

gallery icon

Parīzes modes nedēļa: "Tommy X Zendaya" skate rudens/ziema 2019/2020

gallery icon