foto: Publicitātes foto
Starptautiskais modes projekts “United Fashion” drīzumā norisināsies Rīgā
Gamme Blanche
Mode
2018. gada 2. oktobris, 13:02

Starptautiskais modes projekts “United Fashion” drīzumā norisināsies Rīgā

Jauns.lv

25.-26. oktobrī, Latvijā norisināsies nozīmīgs modes nozares pasākums “United Fashion”, kura programma iekļaus Eiropas dizaineru showroom, radošās darbnīcas un seminārus par tēmu „Digitalizācija. Zīmola vadība”, portālu Jauns.lv informē pasākuma rīkotāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Oficiālais šā projekta partneris un organizators Latvijā ir Baltijas Modes federācija. “United Fashion” aktivitātes notiks Rīgas modes nedēļas laikā, kas šoruden norisināsies no 23. līdz 27. oktobrim.

foto: Publicitātes foto
Teodora Mitrovska

Gatavojoties šim projektam, šovasar Baltijas Modes federācija bija izsludinājusi modes dizaineru atlasi dalībai Eiropas dizaineru Showroom projektā “United Fashion”. Atlasei tika aicināti pieteikties tie modes dizaineri, kuru uzņēmējdarbībā ir reģistrēta Beļģijā, Francijā, Balkānu valstīs, Vācijā, Portugālē vai Baltijas valstī.

foto: Publicitātes foto
Vaskala

Pēc rūpīgas dizaineru atlases starptautiskā līmenī, citu dizaineru starpā, tika izvēlēti šādi modes zīmoli: Agnes Nordenholz no Vācijas, Teodora Mitrovska no Maķedonijas, Doriane Van Overeem, Sander Bos un Snobe no Beļģijas, Gamme Blanche un Yannic Hong no Francijas, Duarte un Imuave no Portugāles, Diana Arno no Igaunijas, Undress un Kristi Andress no Lietuvas un no Latvijas – One Wolf, Talented, Pixie Won’t Play un Vaskala.

foto: Publicitātes foto
Gamme Blanche

Šodien mode ir viena no būtiskākajām kultūras un radošajām nozarēm Eiropā, un šīs nozares dizaineru darba pamatā ir vienreizēja oriģinalitāte un inovācija. Taču pēdējās desmitgades laikā tradicionālie modes biznesa modeļi ir būtiski mainījušies, līdz ar to ir nepieciešama citāda biznesa pieeja gan no dizaineru puses, gan Eiropas modes nozarē kopumā. Šī programma ir vērsta uz to, lai mudinātu modes dizainerus uz starptautiski orientētu uzņēmējdarbību, tādā veidā uzlabojot viņu konkurētspēju.

foto: Publicitātes foto
Diana Arno

Noteiktā mērķa sasniegšanai, “United Fashion” ietvaros norisināsies dažādas aktivitātes katrā no dalībvalstīm, kurās 4 gadu laikā vismaz 150 Eiropas dizaineriem un zīmoliem būs iespēja sevi prezentēt, iepazīt citu valstu tirgus iespējas, piedalīties darbnīcās un diskusijās un dibināt noderīgus kontaktus ar nozares profesionāļiem citos tirgos.

foto: Publicitātes foto
One Wolf

Projektā “United Fashion”, ko uzsāka MAD Briseles Modes un dizaina platforma (MAD – Brussels Fashion and Design Platform), sadarbojas 8 organizācijas no 7 Eiropas Savienības dalībvalstīm – Baltijas Modes federācija no Latvijas, Flanders DC no Beļģijas, MAD Briseles Modes un dizaina platforma (MAD – Brussels Fashion and Design Platform) no Beļģijas, Not Just a Label no Lielbritānijas, Maisons de Mode no Francijas, ModaLisboa no Portugāles, Vācijas Modes padome (Fashion Council Germany) no Vācijas, Skopje nedēļas nogale (Fashion Weekend Skopje) no Maķedonijas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās