foto: Instagram.com/elemis
Stipra āda - vesela āda. 7 pārbaudīti produkti ādas stiprināšanai
2018. gada 27. septembris, 15:53

Stipra āda - vesela āda. 7 pārbaudīti produkti ādas stiprināšanai

Una Ulme

Pastaiga

Katru dienu mūsu āda tiek pakļauta ne tikai kaitīgo UV staru iedarbībai, par ko mēdzam runāt visvairāk. Arī klimats, vides piesārņojums, dzīvesveids, stress un daudzi citi faktori apdraud mūsu ārējo izskatu vairāk, nekā varam iedomāties. Tas viss vairo tā dēvēto brīvo radikāļu īpatsvaru ādā, izraisot oksidatīvo stresu, kas paātrina novecošanās procesus.

Brīvie radikāļi ir skābekļa molekulas, kas zaudējušas vienu vai vairākus elektronus un  kļuvušas nestabilas. Tie veidojas arī normālā vielmaiņas procesā, ēdot, elpojot, uzņemot skābekli caur ādu.

Taču ir vairāki faktori – vides piesārņojums, saule, fiziska pārpūle, stress, cigaretes, alkohols, neveselīgs uzturs –, kas papildus vairo šīs molekulas, kuras, savienojoties īpašās ķēdēs, atņem trūkstošos elektronus veselajām organisma šūnām, samazinot to dzīves cikla ilgumu un paātrinot novecošanu.

Vienīgie, kas spēj cīnīties ar kaitniekiem, ir antioksidanti, kuru sintēze organismā notiek dabīgi. Līdz noteiktam brīdim ķermenis pats spēj regulēt šo “labo un ļauno elementu” cīņu, taču mūsdienu dzīves apstākļos brīvo radikāļu īpatsvars pār antioksidantiem nemitīgi pieaug, un to sauc par oksidatīvo stresu.

foto: Shutterstock

Organismam kļūst arvien grūtāk tikt galā ar agresoriem, krītas imunitāte un mazinās arī ādas dabīgās aizsargspējas. Vispirms to izjūtam kā pašsajūtas pasliktināšanos, enerģijas zudumu, biežāku slimošanu. Vēlāk šie procesi atspoguļojas ķermeņa virspusē jeb uz ādas – tā kļūst sausa, pelēka, nogurusi, jutīgāka, izteiktāk redzamas krunciņas.

Iespējas, kā risināt šo problēmu, ir divas. Pirmkārt, lielāka uzmanība jāpievērš dzīvesveidam un uzturam, pēc iespējas vairāk jālieto svaiga, vitamīniem bagāta pārtika. Otrkārt, ikdienas ādas kopšanā vēlams iekļaut kosmētiku, kas uzlabo tās aizsargspējas. Tie ir krēmi ar antioksidantiem, kā arī produkti, kas stiprina ādas lipīdu slāni.

Tieši lipīdi un proteīni ir mūsu ādas virsējā jeb ragvielas slāņa cementviela. No to blīvuma ir atkarīgs gan tas, cik lielā mērā āda spēj aizsargāties pret ārējiem faktoriem, gan tās spēja noturēt ūdeni, kas atbild par ādas elastību. Ar atbilstošas kosmētikas palīdzību iespējams ādas raga slāni uzturēt veselu, tādējādi saglabājot nepieciešamo mitruma līmeni un normalizējot šūnu atjaunošanās procesus.

Pastaigas skaistuma redaktore iesaka pārbaudītus produktus ādas aizsardzībai un stiprināšanai

Guinot mitrinošais dienas un nakts krēms-fluīds sejai Hydrazone

Ļoti patīkama serumveida tekstūra, viegli klājas un ātri uzsūcas. Sastāvā ir liposomas, kas veido uz ādas aizsargbarjeru, neļaujot ūdenim iztvaikot. Hialuronskābe, šī sviests un E vitamīns palīdz sakārtot ādu, to mitrinot un atsvaidzinot. Matējuma efekts. € 59 (50 ml).

LYL Astaxan antioksidantu krēms Age Defying

Latvijā radīts produkts, kas satur spēcīgus antioksidantus – astaksantīnu, likopēnu, kā arī polārās priedes mizas ekstraktu, kas nodrošina aizsardzību pret oksidatīvo stresu, likvidē mikroiekaisumus un sekmē ādas pašatjaunošanos. Papildus satur hialuronskābi un granātābolu eļļu, kas mitrina, nostiprina un baro ādu. € 45 (50 ml).

Mesoestetic mitrinošais krēms Hydra Vital Factor K

Satur mitrinošo kompleksu hidrovitonu, kuru veido aminoskābes, urīnviela, alantoīns, nātrija laktāts un minerālu biosāļi. Kopā ar E vitamīnu šis komplekss neitralizē brīvos radikāļus un palīdz atjaunot ādas hidrolipīdu slāni, tādējādi ļaujot tai saglabāt nepieciešamo mitruma līmeni. € 57,95 (50 ml).

Elemis līnijas Superfood dienas krēms ar probiotikām

Unikālais Supergreen komplekss ar godži ogu, brokoļa un gurķu sēklu, ingvera, redīsu, mandarīnu un mačas zaļās tējas ekstraktiem apvienojumā ar probiotiskajām baktērijām palīdz aizsargāt ādu pret apkārtējās vides agresoriem. Spēcīgi mitrina un, pateicoties laktobionskābei, arī izgaismo sejas ādu. € 60 (50 ml).

The Organic Pharmacy antioksidantu sejas serums

Satur rožu, burkānu, greipfrūtu, citronu, apelsīnu ekstraktus, jūras aļģes, minerālvielas un vīnogu kauliņu eļļu, kas cīnās pret brīvajiem radikāļiem, mitrina un stimulē kolagēna sintēzi, stiprinot ādu. Uzmundrinošs citrusu aromāts un viegla eļļas tekstūra, kas ātri iesūcas. € 116 (35 ml).

Vichy mitrinošais fluīds Slow Age ar SPF 25

Spēcīga antioksidantu kompānija – E, C vitamīni un baikalīns –, kas kombinācijā ar probiotiskajām bifidobaktērijām un termālo ūdeni nostiprina ādu, atjauno tās dabīgās aizsargspējas un samazina jutību. Ar pretiekaisuma īpašībām un plaša spektra UVA/UVB aizsardzību. € 32 (50 ml).

Bioderma Hydrabio Perfecteur ar SPF 30

Produkta sastāvā esošā emulsija un patentētais Aquagenium aktīvo sastāvdaļu komplekss vērsts uz to, lai aktivizētu ādas mitrināšanas procesu un aktivizētu ūdens cirkulāciju šūnās. Tādējādi āda tiek mitrināta, atjaunota un aizsargāta no oksidatīvā stresa. Piešķir ādai vieglu mirdzumu, kā arī pasargā no UVA un UVB stariem. € 22,60 (40 ml).

Tēmas