Esi vesels
2014. gada 7. augusts, 10:39

Unikāls risinājums pret svīšanu

Jauns.lv

Karsta ziņa: „Veselības centra 4” skaistuma klīnikā 4. Dimensija ir iegādāta inovatīva iekārta, kas ātri un vienkārši palīdz mazināt pārmērīgu svīšanu un ar to saistītās nepatikšanas.

Jaunā radiofrekvences iekārta Alma SweatX ir vienīgā ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā.

Alma SweatX ir radījusi Izraēlas kompānija Alma Lasers, kas nodarbojas ar inovatīvu lāzertehnoloģiju izpēti un ražošanu estētiskās medicīnas vajadzībām. Alma SweatX iekārtas pamatā ir radiofrekvences enerģija, kas, apvienojot selektīvo iedarbības principu, dielektrisko sildīšanas metodi un patentēto UniPolar Pro tehnoloģiju, efektīvi mazina sviedru dziedzeru hiperaktivitāti.

Zināšanai

Ja pastiprinātu svīšanu nevar novērst ar mazgāšanos un dezodorantu/ antiperspirantu, tam ir vajadzīga kompleksa pieeja un mediķu palīdzība. Līdz šim viens no vienkāršākajiem risinājumiem bija botulīna toksīna injekcijas tieši problēmzonās, kas palīdz atrisināt problēmu uz pusgadu un ilgāk. Lai iegūtu noturīgu rezultātu – uz mūžu, izmanto radikālas metodes – ķirurģiski iešķeļ nervu galiņus, kas inervē konkrētos sviedru dziedzerus. Šobrīd ir radīta jauna alternatīva– iekārta, kas, salīdzinot ar iepriekšējām metodēm, sniedz jaunas priekšrocības: radiofrekvences enerģija deaktivē sviedru dziedzeru darbību bez toksiskām vielām un ķirurģiskas iejaukšanās.

Par jaunās iekārtas iespējām stāsta dermatoloģe, triholoģe JEKATERINA PUDOVA

Kāds ir iekārtas galvenais iedarbības princips 

Selektīvi iedarbojoties uz sviedru dziedzeriem ar radiofrekvences enerģiju mēs tos deaktivējam. Dielektriskā strāva iekustina ūdens molekulas, izraisot to sasilšanu līdz noteiktai temperatūrai. Tā kā tieši sviedru dziedzeri satur daudz vairāk ūdens molekulu, iekārta mērķtiecīgi iedarbojas uz tiem.  Procedūras laikā paaugstinātas temperatūras ietekmē tiek nomākta sviedru dziedzeru hiperaktivitāte - tūlītēji un ar noturīgu rezultātu.

Vai ir nepieciešama iepriekšēja sagatavošanās?

24 stundas pirms procedūras nedrīkst lietot antiperspirantus, kas satur alumīnija sāļus. Tie nosprosto poras un bloķē sviedru dziedzeru darbību.¬ Bet te darbojas princips– jo vairāk svīst, jo labāk. Tas ļauj pirms procedūras iegūt pēc iespējas precīzākus svīšanas testa rezultātus un atvieglo procedūras norisi. Jo vairāk sviedru dziedzeros ūdens molekulu, uz ko iedarboties, jo vieglāk tos var sasildīt un gūt labāku rezultātu.  

Dienu pirms procedūras vajadzētu likvidēt padusēs lieko apmatojumu. Spalviņas nevajadzētu ne plēst, ne raut, lai neradītu lieku ādas kairinājumu, labāk tās vienkārši noskūt.

Ko nozīmē svīšanas tests?

Lai precīzi noteiktu svīšanas vietu un sviedru dziedzeru darbības intensitāti, pirms pirmās procedūras veic Minora (joda– cietes) testu. Tajās vietās, kur zemādā ir izvietoti sviedru dziedzeri, āda iekrāsojas lillā, kur to nav – dzeltenīgi brūna, kā jau no joda. 

Testu atkārtoti veic arī pēc pēdējas procedūras, lai objektīvi novērtētu iegūto rezultātu. 

Kā notiek procedūra?

Lai radiofrekvences enerģija selektīvi iedarbotos no iekšpuses uz abu veidu sviedru dziedzeriem, kas atrodos dažādos līmeņos (līdz pat 8 mm dziļumam), procedūru veic ar divu veidu uzgaļiem. Iekārtā tiek ievadīti katra pacienta individuālie parametri. Datorizētā iekārta pati aprēķina nepieciešamo procedūras laiku. 

Vispirms attīra ādu, kas tiks pakļauta apstrādei, uzklāj eļļu un ādu apstrādā apļveida kustībām vispirms ar vienu uzgali, pēc tam ar otru. Sviedru dziedzeri atrodas dažādos līmeņos. Pirmais uzgalis silda dziļāk, otrs iedarbojas uz dziedzeriem, kas atrodas tuvāk ādai. Tādējādi vienā reizē iedarbojas gan uz apokrīniem, gan ekrīniem dziedzeriem.

Kādas ir sajūtas procedūras laikā?

Lai pietiekami sasildītu audus, ir nepieciešama 40 – 45 C º temperatūra, tas nozīmē, ka procedūra ir samērā jutīga. Sajūtas ir atkarīgas no katra cilvēka sāpju līmeņa. Daudzi karstumu panes pavisam viegli, dažs to izjūt vairāk. Ja nu tomēr kādam ir par karstu, apstājas un taisa pauzīti. Var arī samazināt enerģiju, bet tas palielina apstrādājamo laiku, jo nepieciešams ievadīt noteiktu enerģijas daudzumu.

Lai atvieglotu procedūras norisi un mazinātu karstuma sajūtu, ādu vispirms uzsilda un tikai tad veic standartizēto procedūru ar pirmo un otro uzgali, tad arī procedūra ir efektīvāka.

Cik gara ir procedūra? Vai pēc tās ir jāievēro kādas īpašas rekomendācijas?  

Procedūra ilgst 20– 30 minūtes. Tūlīt pēc tās āda ir mazliet sārta, pirmajās minūtēs paduses varbūt ir mazliet siltākas. Ādu notīra no eļļas un var atgriezties ikdienas dzīvē. Nekādi papildus līdzekļi nav vajadzīgi. Ja nu kādam izteikta jutīguma dēļ ir ādas kairinājums, var uzklāt kādu nomierinošu krēmu, bet parasti tā nemēdz būt. Ļoti svarīgi pāris dienas pēc procedūras nelietot antiperspirantus. 

Cik ilgi saglabājas efekts?

Noturīgam rezultātam ieteicams kurss– 4 procedūras, ko veic ar nedēļas intervālu. Mums vēl nav tādas pieredzes, bet ražotāji sola noturīgu efektu no 6– 12 mēnešiem. Tas noteikti ir atkarīgs no sviedru dziedzeru daudzuma un to aktivitātes. Ja nepieciešams, pretsviedru terapiju var atkārtot reizi gadā.

Vai šo metodi drīkst izmantot jebkurš?

To neiesaka veikt grūtniecēm, māmiņām, kas baro bērnu ar krūti, ja ir iekaisums un/vai izsitumi apstrādājamā zonā, ja ir hroniskas vai onkoloģiskas slimības, ja ķermenī ir ievietoti sirds stimulatori, metāliski implanti vai kādas elektroierīces, kā arī gadu pēc Roaccutan terapijas.

„Veselības centra 4” skaistuma klīnika 4.Dimensija

P.Brieža iela 15, Rīga

+371 67016721,

+371 26655577

4@dimensija.lv

P – Pk 8:00 – 20:00

www.dimensija.lv

https://www.facebook.com/4Dimensija

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar Veselības centrs 4/Publicitātes foto

Tēmas