Danilāns atklāj, ko labāk nelikt uz svētku galda
foto: Shutterstock
Vai ir kaut kas tāds, ko labāk uz svētku galda nelikt?

Danilāns atklāj, ko labāk nelikt uz svētku galda

Santa Hincenberga

Jauns.lv

TV24 raidījumā “Uz līnijas” gastroenterologs un medicīnas zinātņu doktors Anatolijs Danilāns dalījās ar ieteikumiem par Ziemassvētku mielasta izvēli, uzsverot, kuri produkti var radīt veselības problēmas un ko labāk nelikt uz svētku galda.

Gastroenterologs ieteica svētku galdā nelikt produktus, kas cilvēkam izraisa alerģijas vai citus nepatīkamus simptomus, piemēram, vēdera pūšanos. Viņš uzsvēra, ka katrs pats vislabāk zina, kuri produkti viņam neder, un par to ir jābūt informētam pēc konsultācijas ar ārstu. “Uz svētkiem uz galda šos produktus labāk nelikt,” sacīja Danilāns.

Savukārt runājot par latviešu cūciņu un cūkas šņukuru, viņš izteicās “svētkos var uz galda uzlikt, pārmērīgi nevajag, bet no vienas reizes jau neiestāsies asinsvadu skleroze.”

Tāpat viņš atzina, ka uz sava galda mazāk liktu saldumus. “Ogļhidrāti tomēr baro, kaut gan pa vienu dienu neuzbarosies,” izteicās Danilāns.