Lielbritānija dod jaunu cerību apaļīgiem bezdarbniekiem - bezmaksas zāles tievēšanai, lai atgrieztos darba tirgū
foto: Shutterstock
Šī iniciatīva ir daļa no valsts mēroga cīņas pret aptaukošanos Lielbritānijā.
Diētas

Lielbritānija dod jaunu cerību apaļīgiem bezdarbniekiem - bezmaksas zāles tievēšanai, lai atgrieztos darba tirgū

Viktorija Popova

Jauns.lv

Lielbritānijas valdība ir sākusi 40 britu mārciņu miljonu vērtu pilotprojektu, lai nodrošinātu plašāku piekļuvi svara zaudēšanas medikamentiem, kas ir efektīvi aptaukošanās ārstēšanā, lai palīdzētu viņiem kontrolēt svaru un uzlabot veselību. Šī iniciatīva ir daļa no valsts mēroga cīņas pret aptaukošanos.

Šī programma, kas bez maksas piedāvās zāles notievēšanai, ir paredzēta cilvēkiem ar ķermeņa masas indeksu (ĶMI) virs 35 un ar veselības problēmām, kas saistītas ar lieko svaru, piemēram, diabētu. Valdība cer, ka šis projekts palīdzēs samazināt veselības aprūpes izdevumus, vienlaikus uzlabojot sabiedrības veselību, vēstī Healthmedia.blog.gov.uk.

Tomēr šī iniciatīva var sniegt ne tikai veselības ieguvumus. Cilvēki, kuriem izdodas kontrolēt savu svaru, bieži vien izjūt ievērojamu pašapziņas pieaugumu, kas var pozitīvi ietekmēt viņu ikdienas dzīvi, ieskaitot atgriešanos darba tirgū. Pētījumi liecina, ka pārliecība par savām spējām un izskatu ir būtisks faktors veiksmīgā darba meklēšanas procesā. Personīgā izaugsme, kas nāk ar veselīga svara sasniegšanu, var palīdzēt cilvēkiem atgūt motivāciju un būt gataviem jauniem izaicinājumiem, arī profesionālajā dzīvē.

Ar šīs iniciatīvas palīdzību britu valdība cer ne tikai uzlabot iedzīvotāju veselību, bet arī veicināt viņu aktīvu iesaisti sabiedrībā un darba tirgū.