Dzīvības loterija

Ārsti pazaudē pacienta galvaskausa daļu, bet slimnīca izraksta milzu rēķinu par tā rekonstrukciju; ar to cietušā nelaimes nebeidzas

Veselības nodaļa

Jauns.lv

ASV Džordžijas štata pāris iesūdzējis tiesā Atlantas slimnīcu par to, ka ārsti bija pazaudējuši pacienta galvaskausa daļu, bet pēc sintētiska aizvietotāja implantēšanas radās smagas problēmas, par kuru ārstēšanu slimnīca izrakstīja milzīgu rēķinu.

62 gadus veco Fernando Klasteru 2022. gada septembrī ievietoja Atlantas Emorija Universitātes slimnīcā Atlantā 2022. gada septembrī, kur viņam atklāja intracerebrālo asiņošanu, kas pazīstama arī kā smadzeņu asiņošana.

Lai samazinātu spiedienu uz smadzenēm, ārsti bija izņēmuši apmēram 12 x 15 centimetru lielu galvaskausa daļu. Pēc sekmīgas operācijas bija paredzēts, ka novembrī viņam implantēs izņemot galvaskausa daļu, taču izrādījās, ka tas ir iejucis citu pacientu galvaskausu fragmentu jūklī un nebija identificējams. Slimnīcas personāls atzina, ka ledusskapī uzglabājās vairāku pacientu galvaskausu fragmenti ar trūkstošu vai nepilnīgu pacientu identifikāciju, un nebija iespējams noskaidrot, kurš no tiem pieder konkrēti Klasteram, vēsta “Atlanta Journal-Constitution”.

Pēc vairāku dienu gaidīšanas slimnīca pasūtīja precīzas formas sintētisku aizvietotāju, kuru 23. novembrī implantēja Klasteram, par to izrakstot vairāk nekā 19 000 dolāru rēķinu. Drīz pēc operācijas pacientam sākās infekcija, un prasībā apgalvots, ka tā ir pazīstama sintētisku aizvietotāju izraisīta komplikācija, jo to sastāvdaļas ne vienmēr ir savietojamas ar smadzeņu audiem un šādā situācijā var radīt smadzeņu imūnsistēmas reakciju, kas izraisa infekciju. Šī infekcija atņēmusi Klasteram darba spējas un kopējo medicīnisko izmaksu summa sasniedza 146 845,60 dolārus, bet slimnīca neesot piedāvājusi nekādas atlaides.

Fernando Klasters un viņa sieva Melinda iesūdzējuši tiesā slimnīcu un tās personālu par nolaidību un prasa kompensāciju, apgalvojot, ka galvaskausa fragmenta zudums izraisīja “plašu kaitējumu, tostarp pastāvīgas fiziskas un emocionālas sāpes un ciešanas, kā arī nevajadzīgus medicīniskus rēķinus”.

Slimnīcas pārstāvis paziņoja NBC, ka slimnīca pacientiem sniedz augstas kvalitātes un iejūtīgu aprūpi, taču atteicās komentēt tiesvedību.

Tēmas