foto: LETA
Kritiski trūkst asiņu - Asinsdonoru centrs vēršas pie donoriem ar svarīgu aicinājumu
Valsts asinsdonoru centra specializētais autobuss laukumā pie Brīvības pieminekļa.
Esi vesels
2024. gada 3. jūlijs, 14:13

Kritiski trūkst asiņu - Asinsdonoru centrs vēršas pie donoriem ar svarīgu aicinājumu

Veselības nodaļa

Jauns.lv

Vasarā ir strauji samazinājusies donoru atsaucība, tomēr asiņu pārliešana joprojām ir nepieciešama ļoti daudziem cilvēkiem, tāpēc Valsts asinsdonoru centrs vēršas pie esošajiem un topošajiem asinsdonoriem.

"Asins krājumi ir kritiski zemi, tāpēc ir īstais laiks, kad atnākt pie mums uz kādu no pastāvīgajām asins ziedošanas vietām vai izbraukumu," sociālajos tīklos esošos asinsdonorus un tos, kuri vēlas par tādiem kļūt, uzrunā Valsts asinsdonoru centra pārstāvji.

Tuvākie specializētā autobusa izbraukumi būs rīt, 4. jūlijā, Viļakā, pie Viļakas bibliotēkas Tautas ielā 6, no pl. 9 līdz 12, kā arī 4. jūlijā Rīgā, pie tirdzniecības centra Domina Shopping, Ieriķu ielā 3, no pl. 10 līdz 14.

Asinis var ziedot arī pastāvīgajās ziedošanas vietās Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā, Valmierā, Ventspilī un Rēzeknē: https://www.vadc.lv/donoriem/izbraukumi-un-ziedosanas-vietas

Ja neesat pārliecināti, vai varat ziedot asinis, lūdzu, piezvaniet uz bezmaksas informatīvo tālruni, un Valsts asinsdonoru centra laipnais personāls sniegs Jums konsultāciju: 8 000 000 3.