foto: Shutterstock
Sieviete, kura savā dzīvē nekad nebija sportojusi, dalās ar vieglu vingrošanas rutīnu, kas palīdzēja zaudēt 22 kg svara
Esi vesels
2024. gada 26. marts, 06:02

Sieviete, kura savā dzīvē nekad nebija sportojusi, dalās ar vieglu vingrošanas rutīnu, kas palīdzēja zaudēt 22 kg svara

Veselības nodaļa

Jauns.lv

Nekad nav par vēlu sākt vingrot, lai dzīvotu ilgāk, norāda kāda 70 gadus veca sieviete, kuras veselības rādītāji mainījās pēc tam, kad viņa uzsāka jaunu treniņu režīmu, vēsta "Businessinsider". 

Patija Branča no Ohaio pirms vairākiem gadiem, tuvojoties pensijas vecumam, cīnījās ar hroniskām veselības problēmām. Viņas ārsts ieteica vairāk sportot, kas viņai nedeva lielas cerības. Viņa nekad mūžā nebija vingrojusi un uzskatīja, ka viņas vecumā to darīt jau ir par vēlu. Ārsta mudināta, Patija tomēr ieviesa pārmaiņas, sākot staigāt garākas distances. Drīz vien viņa pat pievienojās vingrošanas grupas dalībniekiem. 

Pirms fizisko aktivitāšu ieviešanas ikdienā, Patija bija uz cukura diabēta sliekšņa un cieta no nomācošām nervu sāpēm. Laika gaitā viņas cukura līmenis sāka stabilizēties un četru gadu laikā Patija bija zaudējusi vairāk nekā 20 kilogramus svara. Kad viņai apritēja 70 gadu, Patijai bija vairāk enerģijas nekā 60 gadu vecumā. 

Tagad viņa trenējas trīs reizes nedēļā: „Tā ir tik pozitīva pieredze. Vingrošana ir ļāvusi man atkal justies enerģijas pilnai un uzlabojusi manu psiholoģisko stāvokli. Turklāt tā īpaši nākusi par labu manai kopējai veselībai,” teic Patija. 

Lūk, vingrošanas padomi, kas tev varētu palīdzēt:

Tēmas