foto: Shutterstock
Atklāti 8 produkti, ar kuru palīdzību samazināt augstu asinsspiedienu
Esi vesels
2024. gada 5. marts, 06:31

Atklāti 8 produkti, ar kuru palīdzību samazināt augstu asinsspiedienu

Jauns.lv

Sāls patēriņa samazināšana ir bijusi galvenais elements veselības ieteikumos, kuru mērķis ir kontrolēt hipertensiju, kā šo slimību arī sauc. Tas ir tāpēc, ka sāls liek organismam aizturēt ūdeni, radot papildu spiedienu uz asinsvadu sieniņām. Taču jauni pētījumi liecina, ka asinsspiediena kontrolei var būt svarīga arī galvenā minerālviela - kālijs.

Augsts kālija līmenis ir atrodams pilnvērtīgos pārtikas produktos, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc svaigi augļi un dārzeņi ir tik labi, saka Džordža Globālās veselības institūta pētnieki.

Cik ātri var pazemināt asinsspiedienu, tas atkarīgs gan no asinsspiediena rādījumiem, gan paņēmieniem, ar kādiem to cenšas pazemināt. Medikamentu terapija ļauj samazināt asinsspiedienu ļoti ātri, parasti tas normalizējas dažu dienu laikā, kad sāk lietot zāles, taču vienmēr ir vērts paralēli sakārtot arī uzturu un dzīvesveidu, jo zālēm mēdz būt blakusiedarbība, ar kuru ne vienmēr viegli sadzīvot. Pētījumi liecina, ka regulāra nodarbošanās ar sportu un veselīgs uzturs būtiski uzlabo asinsspiediena rādījumus jau trīs nedēļu laikā.

Lūk, pārtikas produkti, ar kuru palīdzību var samazināt augstu asinsspiedienu: 

Nākamā lapa: Bietes