foto: Shutterstock
Ko jūs sev nodarāt, lietojot gela nagu laku
Esi vesels
2024. gada 3. februāris, 06:50

Ko jūs sev nodarāt, lietojot gela nagu laku

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Vai jūs izmantojat gela nagu laku? Varbūt apdomājiet šo lēmumu, jo dermatologi brīdinājuši par lielu dzīves kvalitāti ietekmējošu alerģiju pieaugumu, ko izraisījusi tieši gela nagu laka.

Ķīmiskās vielas, kas ir gelā, iesūcas ādā, liekot nagiem atdalīties, un uz ādas izveidojas izteikti, niezoši izsitumi. Tas var gadīties, ja skaistumkopšanas salonā nepietiekami ilgu laiku tiek izmantotas ultravioletās lampas, kuras nepieciešams lietot, lai gela laka sacietētu. Tāpat tas var atgadīties, ja izmantotais aprīkojums ir sliktas kvalitātes vai netiek pienācīgi labi apkopts.

Katra tipa gelam ir savs laiks, kas nepieciešams, lai tas sacietētu, – tas var būt no 30 līdz pat 90 sekundēm ilgs. Ja pieskarsieties ar nenožuvušiem nagiem pie sejas vai rokām, var rasties alerģiska reakcija. Laka, kas uz nagiem pārāk ilgi saglabājas slapja, arī spēj tikt cauri naga slānim un ādai, kas ir ap nagu, izraisot iekaisumu un alerģiju.

Ir ļoti svarīgi, lai skaistumkopšanas speciālists pārzina gela žūšanas laikus un tie tiek precīzi ievēroti. Apmeklējiet tikai sertificētus skaistumkopšanas speciālistus, kas ultravioletās gaismas uztur labā kārtībā.

Ja gels tomēr iesūcas organismā, pastāv liela iespēja, ka ķermenis uz to reaģēs un nespēs tikt galā ar akrilātiem, kas tiek izmantoti zobu implantos, kaulu pildvielās, kā arī ceļu un gūžu implantos.

Alerģiskā reakcija var pastiprināt astmas simptomus un izraisīt elpošanas problēmas. Nagi var nonākt, bet uz sejas, kakla un augšējā krūšu daļā var izveidoties spēcīgi izsitumi.