Vai cilvēks, kurš cieš no alkoholisma, var ēst ēdienu, kam pievienots vīns?
foto: Shutterstock
Esi vesels

Vai cilvēks, kurš cieš no alkoholisma, var ēst ēdienu, kam pievienots vīns?

Jauns.lv

Vai cilvēkiem ar alkohola atkarību ir arī ēdienkartes ierobežojumi, atbild L. Atiķes doktorāta ģimenes ārste, narkoloģe Laila Atiķe.

Gatavojot ēdienus, piemēram, sautējot vīnā gaļu vai pievienojot kūkai rumu, to dara tāpēc, lai iegūtu īpašu pēcgaršu, ko rada konkrētā alkohola garšu buķete. Karstumā alkohols iztvaiko un nepaliek ēdienā.

Tomēr, ja ēdiens ir ļoti aromātisks, piemēram, kūkai pievienots rums, tās ēšana atkarīgu cilvēku var vedināt uz domām par iedzeršanu.