foto: Lauma Vītola/LETA
Ziedo asinis un saņem kino biļeti uz filmu!
Esi vesels
2023. gada 25. septembris, 09:48

Ziedo asinis un saņem kino biļeti uz filmu!

Jauns.lv

"ACME Film" kopā ar kinoteātri "Forum Cinemas" un Valsts asinsdonoru centru rīko kampaņu - ziedo asinis un saņem biļeti uz filmu “Zāģis X”. Visiem donoriem, kuri piektdien, 29. septembrī, laikā no plkst. 12.00 līdz 16.00 kinoteātrī “Forum Cinemas” 13. janvāra ielā 8 ziedos asinis, būs iespēja saņemt kino biļeti uz filmu “Zāģis X”.

Pasaulē plaši zināmā šausmu filmu franšīze “Zāģis” cieši saistīta ar asinsdonoru kustību jau kopš 2004. gadā, kad filmas izplatītājs “Lionsgate” sadarbībā ar ASV Sarkano Krustu rīkoja pirmo asins ziedošanas akciju, cenšoties pievērst sabiedrības uzmanību asins ziedošanas nozīmei. Kopš 2006. gada šī tradīcija iedibināta arī Latvijā. Arī šoreiz iemīļotās franšīzes fani tiek aicināti jaunākās filmas daļas iznākšanu nosvinēt ar labu darbu - asins ziedošanu. Filma “Zāģis X” visā Latvijā uz kino ekrāniem redzama no 29. septembra.

Veselam cilvēkam asins ziedošana nav kaitīga un pat veselīga. Ziedojot asinis, donors atbrīvojas no vecajām asins šūnām - eritrocītiem un organisms ražo jaunas, kas efektīvāk izplata skābekli visā organismā. Asins šūnu atjaunošanas procesā organismā tiek stimulēta asinsrades sistēma un atjaunots asins sastāvs. Novērots, ka asins donori mazāk slimo ar akūtām un hroniskām slimībām. Cilvēki, kas regulāri nodod asinis, vieglāk panes lielu asins zudumu operācijas, traumas vai cita negadījuma laikā. Tāpat katrs donors var uzzināt savu pulsu, asinsspiedienu un hemoglobīna līmeni.

VADC ļoti gaida asinsgrupu donorus gan pastāvīgajās ziedošanas vietās Rīgā, Liepājā, Jelgavā, Valmierā, Daugavpilī un Rēzeknē, kā arī vairāk nekā 50 izbraukumos visā Latvijā. 

Donoru dienā iegūtā biļete būs derīga k/t “Forum Cinemas” vienai personai viena seansa apmeklējumam. Biļešu skaits ir ierobežots.