foto: Shutterstock
Noskaidrots labākais laiks brokastīm, lai zaudētu lieko svaru un uzlabotu vielmaiņu
Diētas
2023. gada 24. februāris, 06:42

Noskaidrots labākais laiks brokastīm, lai zaudētu lieko svaru un uzlabotu vielmaiņu

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Izrādās, labākais laiks, lai ieturētu dienas pirmo maltīti, ir pulksten 11 no rīta.

Tas saistīts ar mūsu dzīvesstila pārmaiņām. Daudzi ēd vakariņas vai našķojas pulksten 21 vakarā vai pat vēlāk, tāpēc, ja gribam ievērot 14 stundu ilgu neēšanas pauzi (kas tiek uzskatīta par optimālu laika sprīdi starp maltītēm, lai uzlabotu vielmaiņas darbību un palīdzētu zaudēt lieko svaru), mums brokastis jāēd vēlāk.

Londonas Karaļa koledžas profesors, ģenētiskās epidemioloģijas speciālists Tims Spektors uzskata, ka 14 stundu ilga badošanās, iekļaujot laiku, kamēr guļam, nāk par labu veselībai vairāk nekā citu stratēģiju piemērošana, piemēram, 5:2 “gavēņa diēta”, kurā divas dienas nedēļā ierobežo uzņemto kaloriju daudzumu.

Profesors skaidro, ka lielākā daļa badošanās diētu ir grūti apvienojamas ar moderno dzīvesveidu un ēšanu vēlu vakarā, tāpēc šī viena noteikuma ievērošana – ēst brokastis pulksten 11 no rīta – varētu būt visvienkāršākā.

Spektors savu domu papildina, sakot, ka cilvēkiem, kuri ievēro 14 stundu ilgas neēšanas pauzes naktī, vairāku mēnešu laikā spēj zaudēt 1,8 līdz 4,9 kg liekā svara.