foto: Ekrānuzņēmums no LTV video
“Vienkāršāk strādāt nekā ar ukraiņiem!” – Priekulē pie ukraiņu zobārsta Oleksija jau garas jo garas rindas
Oleksijs no Ukrainas.
Runā speciālists
2023. gada 23. janvāris, 13:48

“Vienkāršāk strādāt nekā ar ukraiņiem!” – Priekulē pie ukraiņu zobārsta Oleksija jau garas jo garas rindas

Jauns.lv

Priekulē piecus gadus nebija pieejams zobārsts. Vietējiem iedzīvotājiem nācās meklēt palīdzību pat 30 kilometru attālumā, un nebija iespējas tikt pie ārsta akūtas vajadzības gadījumā. Tagad mazpilsētā savu praksi atvēris zobārsts no Ukrainas, vēsta LTV “Dienas ziņas”. 

Priekulē jau veidojas rinda pie zobārsta no Ukrainas, kurš darbu uzsāka gada nogalē. Viņam palīdz ukraiņu medmāsa, kura arī bēgusi no karadarbības zonas.

“Tas, ko es esmu pamanījis – Latvijas pacienti ir pacietīgāki un paklausīgāki. Ar viņiem ir vienkāršāk strādāt, nekā ar ukraiņiem. Pie mums pacienti ir daudz nepacietīgāki,” stāsta ārsts. 
Oleksijs Latvijā ieradās jūlijā, tā kā latviešu valodu vēl nav paspējis apgūt, ar pacientiem sarunājas krieviski. Tas problēmas nesagādājot. Oleksijs gan atzīst, domas par došanos mājās uzvirmo bieži. 

"Esmu no Doneckas apgabala, Toreckas pilsētas, varbūt esat dzirdējuši, netālu no Bahmutas. Piecstāvu mājā mums ir dzīvoklis, vēl turas. Protams, tur met bumbas, un cilvēki iet bojā," stāsta Oleksijs.

Darbs Priekulē viņam ļauj uz brīdi aizmirst par to, kas notiek Ukrainā.

Priekulē zobārstam jau atrasts dzīvoklis. Viņa sieva ir skolotāja, kura strādā attālināti. Oleksijam praksē palīdz ukrainiete, kura uz Latviju atbraukusi no Harkivas apgabala, tur strādājusi reanimācijā. Ukrainā palikuši vecāki un vecvecāki, katru dienu ar viņiem sazinoties. Pagaidām viņa vēl nevar strādāt kā māsa, jo jānokārto visa nepieciešamā dokumentācija.

Piesaistīt ārstu nomaļām lauku teritorijām ir liels izaicinājums, tāpēc šobrīd Priekulē par papildu darba rokām priecājas.
Darba dakterim pietiks vēl ilgam laikam. Jau šobrīd rinda uz viņa pakalpojumiem aizpildīta līdz pat februāra vidum. 

Tēmas