Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Esi vesels

Video cikls “Mūsējie”: jebkurš zaudējums ir arī ieguvums. Ivetas pieredze ar krūts vēzi

Jauns.lv

Video cikls “Mūsējie” stāsta par cilvēkiem, kas pārvarējuši neapskaužamas grūtības un atraduši spēku turpināt pilnvērtīgu dzīvi sabiedrībā. Stāstu sērijas otrā dalībniece ir Iveta Trence, un viņas stāsts ir par cīņu ar krūts vēzi. Tiesa, viņa pati to par cīņu nenosauc ne reizi – drīzāk par darbu. Viņas pozīcija bija iespējami bezkaislīgi darīt, kas darāms, neapstādinot iepriekšējo dzīves plūdumu, un darīt ar pārliecību, ka viss beigsies labi. Un tā arī notika.

Bumbuli krūtī Iveta sataustīja 2017. gada nogalē. Ģimenes ārste rosināja veikt aizvien padziļinātākas pārbaudes, lai iegūtu skaidru diagnozi, līdz beidzot pašas Ivetas intuitīvās aizdomas apstiprinājās. Tas bija krūts vēzis otrajā stadijā.

Togad neilgi pirms Ziemassvētkiem bija operācija, pēc tās – beidzot arī kāda laba ziņa. Neraugoties uz audzēja negaidīti lielo izmēru, operācija bija veiksmīga, un ķīmijterapija Ivetai tika atcelta. Staru un hormonu terapijas gan palika spēkā, un tām bija sekas. Iveta atceras: “Es sarunājos ar cilvēku, viņš man kaut ko stāsta, bet es lasu no lūpām, jo  es nevaru uztvert stāstīto. Vai arī dienā pēc koncerta es atcerējos emocijas, ka bija skaisti, bet – kas tas bija par koncertu? To es nevarēju atbildēt. Tad es sāku visu pierakstīt.”

Ne izmeklējumu posmā, ne pēcoperācijas laikā un arī ne starošanas un hormonu terapijas periodā Iveta neatpūtās, bet uzreiz atgriezās pie darbiem. Tāds bija viņas aizsargmehānisms – neatdot slimībai visu dzīves laiku un telpu.

Iveta ir pieredzējusi pasākumu dekoratore un nesen izveidojusi zīmolu “0 design”, kas veido lampas no makultūras. Tūlīt pēc operācijas viņa pieņēma piedāvājumu dekorēt telpas Ziemassvētku svinībām. Vēlāk, pēc pirmajām starošanām, cenšoties sevi pierunāt atpūsties, viņa neizturēja un izremontēja istabu, kas jau sen bija gaidījusi pārvērtības. Un tad arī atgriezās pie ierastā maizes darba.

Skaties pievienoto video un uzzini, kā Iveta pārvarēja dažādus satricinājumus viņas it kā stabilajā ceļā uz atbrīvošanos no vēža un kā pēc šādiem pārbaudījumiem mainījies Ivetas dzīves redzējums.