Jauns pētījums parāda, kas notiek ar smadzenēm, ja mēnesi no vietas ēd ātrās uzkodas
Ja vēl neesat pamanījuši, ka pārstrādāta pārtika jums nenāk par labu, jaunā pētījumā atklāts, ka tā izraisa arī atmiņas zudumu.
Mēnesi ēdot ātrās uzkodas, smadzeņu rajonā, kas kontrolē atmiņu, tiek ierosināti iekaisuma procesi, vismaz šāda reakcija novērota dzīvniekiem.
Pētnieki no Ohaio štata universitātes (Ohio State University) atklāja, ka ātrās uzkodas kā kartupeļu čipsi, saldēti makaroni un picas, un delikatešu gaļa, kas satur daudz konservantu, veicina atmiņas zudumu. Ja tomēr ēdat ātrās uzkodas, vismaz lietojiet papildus Omega 3 taukskābes, jo tās samazina neveselīgās diētas slikto ietekmi.
Pētnieki novēroja, ka neveselīgā ēdiena ietekme uz veselību palielinās novecojot, jo jauniem cilvēkiem šāda saistība netika novērota.
Īpaši satraucoši ir tas, ka neiroiekaisums, kas rodas šāda uztura ietekmē, attīstās tik ātri. Pētnieki brīdina, ka deģenerācijas procesi smadzenēs var būt priekšvēstneši Alcheimera slimībai un vecuma plānprātībai.
Kļūstot vecākiem, ir ļoti svarīgi uzņemt Omega 3 taukskābes vai nu ar uztura bagātinātājiem, vai ēdot vairāk treknu zivju, piemēram, lasi.