foto: ekrānuzņēmums no Facebook.com
Kanādas uzņēmēja 22 gadus vecā meita izdara pašnāvību pēc ērces koduma
Esi vesels
2022. gada 27. septembris, 10:15

Kanādas uzņēmēja 22 gadus vecā meita izdara pašnāvību pēc ērces koduma

Jauns.lv

Kanādas uzņēmuma “Le Groupe Maurice” izpilddirektors Alains Šampaņs atklājis, ka viņa 22 gadus vecā meita izdarījusi pašnāvību, lai atbrīvotos no “mokošajām sāpēm, ko izraisījusi Laima slimība jeb Laimas borelioze ”. 

"Mēs bijām liecinieki tam, cik izaicinoša bija kļuvusi viņas dzīve, saskaroties ar boreliozes simptomu attīstību," vietnē LinkedIn rakstīja bēdu pārņemtais tēvs.

Viņš paskaidroja, ka viņa meita Amēlija bija cietusi gadiem ilgi, bet tikai nesen, jūnijā, ASV tika uzstādīta diagnoze, pēc gadiem ilgi meklētas medicīniskās palīdzības viņu dzimtajā Kvebekas pilsētā Austrālijā. 

Viņš rakstīja, ka "slimība bija attīstījusies tiktāl, ka jau nopietni tika ietekmētas meitas smadzenes".

“Amēliju tik ļoti nomāca ērču pārnēsātā infekcija, ka viņa nolēma atbrīvoties no nepanesamajām sāpēm," rakstīja Šampaņa kungs.

Taču, neraugoties uz meitas slimību, tēvs pauda gandarījumu par Amēlijas ietekmi uz cilvēkiem, kurus viņa satika."Amēlija atstāja paliekošu iespaidu ar savu personību. Neraugoties uz pēdējo gadu grūtībām, viņa neatlaidīgi pabeidza universitāti, turpināja strādāt atelpas centrā bērniem ar īpašām vajadzībām, bija sākusi brīvprātīgi strādāt bezpajumtnieku patversmē,” meitu raksturoja tēvs. 

Laimas slimība ādas forma sākuma fāzē parasti norit bez temperatūras paaugstināšanās, plankums neniez, nesāp, cilvēks jūtas labi, un saslimšanas pirmā fāze tiek palaista garām, nesākot ārstēšanu.

Ja slimību neārstē, var parādīties sāpes locītavās, stipras galvassāpes ar kakla stīvumu, izmaiņas sirdsdarbībā, uzmanības noturēšanas grūtības, nespēja koncentrēties, ekstremitāšu notirpums. Šie simptomi parādās dažādās kombinācijās, ko pacients pat nesaista ar ērces kodumu. Pēc neārstētas infekcijas rodas būtiskas izmaiņas veselības stāvoklī, tādēļ nedrīkst par zemu novērtēt saslimšanas riskus pēc ērces piesūkšanās.