Lielākā brokastu kļūda, ja tev ir paaugstināts cukura līmenis asinīs
Ne velti daudzi eksperti brokastis uzskata par "svarīgāko dienas maltīti", jo to izlaišana var būt saistīta ar tādām veselības problēmām kā lēna vielmaiņa, svara pieaugums un pat paaugstināts 2. tipa diabēta risks.
Rīta maltīte ir īpaši svarīga tiem, kas jau cieš no diabēta. Ir pierādīts, maltīte ar zemu ogļhidrātu un augstu tauku saturu pirmajā dienas daļā nodrošina normālu cukura līmeni asinīs visas dienas garumā.
Lielākā kļūda, ko cilvēks ar paaugstinātu cukura līmeni asinīs var pieļaut – brokastīs lietot noteiktus dzērienus, izlaižot ēdienu. Piemēram, kafija ir klasisks brokastu dzēriens, jo uzmundrina, tomēr, dzerot tikai tasi kafijas, varat kaitēt savam organismam.
"Dažiem diabēta slimniekiem kofeīns var izraisīt cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs (ne visiem)," saka dietoloģe Laurena Mankere.
Saskaņā ar “Mayo” klīnikas datiem, cilvēkiem, kuriem pašlaik ir diabēts un kuri lieto insulīnu, kafijas dzeršana pirms ēšanas var izraisīt cukura līmeņa paaugstināšanos.
Jāuzmanās arī no sulu patēriņa brokastīs. "Dzerot sulu vien, cukura līmenis asinīs paaugstināsies, jo tā ir ātrs ogļhidrātu avots," piebilst dietoloģe.
Dzerot sulu katru dienu, organisms patērē ļoti koncentrētu augļu formu, kurā trūkst gremošanu palēninošu, cukura līmeni asinīs regulējošu šķiedrvielu, kas ir veselos augļos.
Kāds ir risinājums?
Savienojiet šos dzērienus ar ēdieniem, kas palīdzēs uzturēt cukura līmeni asinīs. Šādi pārtikas produkti ir olbaltumvielas un veselīgie tauki.