foto: Shutterstock
Ko noteikti nedarīt, ja ir saplaisājuši papēži?
Runā speciālists
2022. gada 4. maijs, 12:06

Ko noteikti nedarīt, ja ir saplaisājuši papēži?

"100 Labi Padomi"

Tuvojas vasara, drīz varēsim kājās aut sandales, tāpēc par pēdu aprūpi jādomā laikus. Podoloģe Signe Vingre iesaka aiziet pie laba pēdu aprūpes speciālista, kurš novērtēs to stāvokli, sakops un ieteiks piemērotāko aprūpi mājās apstākļos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ja ir problēmas (varžacis, ieauguši vai sēnīšu skarti nagi, kārpas, saplaisājuši papēži), pašai ar to galā netikt. Arī klasiskais pedikīrs salonā ne vienmēr spēj atrisināt nopietnas problēmas. Tad jāmeklē podologa palīdzība un, iespējams, būs jāiet arī pie dermatologa.

Ja problēmu nav, pēdu izskatu labā stāvoklī vari uzturēt pati. Reizi desmit dienās pirms kāju mērcēšanas sausus papēžus un sabiezējuma vietas viegli norīvē ar smilšpapīra pēdu vīli. Pēc tam 5–20 minūtes peldini pēdas 37 grādus siltā (ne siltākā!) ūdenī. Pēc vannošanas pēdas nosusini, sakop nagus un iemasē mitrinošu/barojošu krēmu.

Ļoti sausām pēdām lieto dziļi mitrinošu un barojošu krēmu, uz nakti – mitrinošas maskas vai eļļas kompreses. Kāju nagus ieteicams apvīlēt reizi nedēļā. Ādai ar no­slie­ci uz sau­su­mu un plai­sā­šanu lie­to speciālus krē­mus ar urīnvielu (uz iepakojuma to norāda kā urea), kas no­dro­ši­na skā­bu vi­di ādas aiz­sar­gkār­tā, mit­ri­na un dzie­dē.

Ievēro! 

Neberz mitras, izmērcētas pēdas, īpaši, ja ir saplaisājuši papēži!