Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vīrusu sezona pandēmijas dēļ ilgāka. Kā sevi pasargāt?
foto: Shutterstock
Esi vesels

Vīrusu sezona pandēmijas dēļ ilgāka. Kā sevi pasargāt?

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Pavasarī ierasti piedzīvojam dažādu vīrusu uzliesmojumu, arī jaunais koronavīruss Covid-19 saslimšanas sezonu, iespējams, padarīs garāku un nopietnāku. Tāpēc aktualitāti saglabā plaša spektra iedarbības līdzekļi, kas var pasargāt no daudziem vīrusiem.

Galvenais – stiprināt imunitāti

Lai stiprinātu imūnsistēmu, noder plaši pieejami dabas līdzekļi, piemēram, brūklenes, mellenes, dzērvenes, smiltsērkšķi, kuros ir C vitamīns un plašs citu vitamīnu un minerālvielu klāsts. Pārbaudīta pretvīrusu iedarbība ir dabiskas izcelsmes komponentam dsRNS Larifan, kas ietilpst dažādu lokālās aizsardzības līdzekļu sastāvā.

Latvijā radītais un izgatavotais “Larifan” var būt laba izvēle, jo tam piemīt gan pretvīrusu, gan imūnmodulējoša iedarbība. Tā kā inficēšanās ar Covid-19 faktiski notiek caur deguna gļotādu, pirms iešanas ārā no mājas var zem deguna uzsmērēt ziedi “Larifan Ungo”, iesaka Rīgas Stradiņa universitātes Mutes medicīnas katedras profesore Ingrīda Čēma, uzsverot, ka plašākā nozīmē svarīgākais ir imūnās sistēmas stiprināšana.

Lokāli palīdz arī zobu pasta

Lai pasargātos no dažādu vīrusu iekļūšanas organismā, var lietot arī “Larifan” zobu pastu. “Ieteicamais lietošanas laiks ir viens mēnesis, un arī iepakojums veidots tā, lai mēneša laikā izlietotu. Tad jātaisa viena divu mēnešu pārtraukums, pēc tam var lietot atkal,” skaidro I. Čēma,  speciāliste ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi mutes, sejas un žokļu ķirurģijā un stomatoloģijā.

Tāpat, lai mazāk slimotu, svarīgi organismā uzturēt pareizu skābju un sārmu līdzsvaru: piemēram, nevajadzētu aizrauties ar saldumiem, jo cukurs šo līdzsvaru izjauc – nosverot to uz skābo pusi, bet sēnītēm un baktērijām patīk attīstīties tieši skābā vidē. Saldumi nav pilnīgi jāizslēdz no ēdienkartes, tomēr tos jālieto mēreni. Lai nodrošinātu šo līdzsvaru, vajadzētu ikdienā lietot produktus, kas uztur sārmainu vidi – citronus, papriku, mandeles. Ļoti vērtīgi ir arī āboli un brūklenes.

Imunitāti stiprina atpūta un svaigs gaiss

Lai mazāk slimotu, ikdienā jārūpējas ne tikai par imunitātes stiprināšanu, bet arī pareizākā gultnē jāievirza dzīvesveids, piemēram, jāievēro regulāri pārtraukumi darbā un, kad vien iespējams, jāuzturas svaigā gaisā.

Lai arī pandēmijas dēļ vairāk uzturējāmies iekštelpās, tagad vajadzētu vairāk iet dabā, veltīt laiku fiziskām aktivitātēm, doties pastaigās. “Organisma aizsargspējas novājina arī īgnums un žēlošanās. Novēlu skatīties uz dzīvi pozitīvi, atrast arī apkārtējā sliktumā kaut ko labu, censties būt garīgākiem. Pēc sliktā vienmēr nāk atkal labais!” pārliecināta ir I. Čēma.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Larifan