Neparastas vēža pazīmes, ko var sajaukt ar artrītu
foto: Shutterstock
Dzīvības loterija
2022. gada 15. februārī, 07:05

Neparastas vēža pazīmes, ko var sajaukt ar artrītu

Jauns.lv

Lielbritānijas Nacionālais veselības dienests (NHS) norāda, ka jūtīguma un sāpju sajūta kājās un rokās nakts laikā, vai atpūšoties, nereti ir kaulu vēža simptoms, ko cilvēki mēdz noturēt par artrīta izraisītām sāpēm.

Neskaitot pārlieku lielu jūtīgumu, vēža skartā zona var būt pietūkusi un apsārtusi, kauls var būt novājināts un var tikt pakļauts lielākam lūzuma riskam pat pie vismazākās traumas. 

Lai gan kaulu sāpes ir izplatītākais kaulu vēža simptoms, tāpat par to liecina straujš svara zudums, hronisks nogurums, anēmija (stāvoklis, kam raksturīgs samazināts dzelzs daudzums organismā), kā arī miega traucējumi (Kaulu audzējam raksturīgās sāpes nereti pastiprinās, cilvēkam atrodoties miega stāvoklī. Rezultātā pacientam ir traucēts miegs, viņš nespēj gulēt, regulāri mostas.). 

Kaulu vēzi iespējams diagnosticēt divos atšķirīgos gadījumos – situācijās, kad ļaundabīgs audzējs veidojas kaula iekšpusē un tad, kad vēža šūnas metastāžu veidā no cita orgāna izplatās uz kauliem.

Lai pārbaudītu sāpju cēloni, vajadzētu nekavējoties doties pie ārsta, kurš norīkos rentgenu un vajadzības gadījumā arī padziļinātākus izmeklējumus.