foto: unsplash.com
Šodien atzīmē Pasaules pretvēža dienu
Dzīvības loterija
2022. gada 4. februāris, 07:51

Šodien atzīmē Pasaules pretvēža dienu

Jauns.lv / LETA

Šodien tiek atzīmēta ikgadējā Pasaules pretvēža diena un Latvijas vadošā onkoloģisko pacientu un tuvinieku organizācija "Dzīvības koks" aicina atzīmēt to ar dažādām aktivitātēm un pasākumiem, informēja "Dzīvības koka" pārstāvji.

Pasaules pretvēža dienas atzīmēšana aizsākās 2000. gada 4. februārī Pasaules pretvēža samitā, kas notika Parīzē. Šajā dienā tika parakstīta arī Parīzes Pretvēža harta, kas paredz veicināt pētniecību, tādējādi mazinot onkoloģiskās saslimšanas un uzlabojot pacientu ārstēšanu un aprūpi.

Katru gadu 4. februārī tiek atzīmēta Pasaules pretvēža diena, lai pievērstu uzmanību, veicinātu izpratni un papildinātu zināšanas par ļaundabīgiem audzējiem, to profilaksi, savlaicīgu slimības atklāšanu un ārstēšanu. Galvenais vēstījums Pasaules pretvēža dienā ir - dzīve turpinās par spīti vispārējai situācijai un ierobežojumiem, dzīve turpinās, ja paši izvēlamies būt aktīvi, iesaistīties un nepadoties.

2022. gada pretvēža dienas moto ir - ikviens pacients pelnījis adekvātu aprūpi un ārstēšanu, ko savā darbībā vienmēr akcentē arī "Dzīvības koks".

Organizācija arī aicina pieteikties atbalsta grupās, brīvprātīgo mentoru apmācībās un 2022. gada psihosociālās rehabilitācijas programmā "Spēka avots!". Vairāk informācijas var atrast "Dzīvības koka" mājaslapā.