foto: Pixabay.com
Dzemdību namā 1.janvārī piedzimuši seši mazuļi
Esi vesels
2021. gada 2. janvāris, 20:39

Dzemdību namā 1.janvārī piedzimuši seši mazuļi

Jauns.lv / LETA

Rīgas Dzemdību namā šogad pirmais sagaidītais bērniņš bijis puika, informē Dzemdību namā.

Pirmais šogad Dzemdību namā piedzimušais bērns pasaulē nācis 1.janvārī pēc plkst.6.

Kopumā Dzemdību namā 1.janvārī piedzimuši seši bērni - trīs meitenes un trīs zēni. Savukārt līdz šīs dienas plkst.15 Rīgas Dzemdību namā piedzimuši septiņi bērni - piecas meitenes un divi puikas.

Arī Jelgavas slimnīcā pirmais šogad dzimušais mazulis ir puika, informē pilsētas pašvaldībā.

Pirmais Jelgavas slimnīcā dzimušais bērniņš šogad ir puika Maksims, kura mājas būs Jelgavas novada Elejā. Viņš piedzima 1.janvārī plkst.14.06. "Patiesībā noteiktais datums bija 31.decembris, taču Maksims izdomāja piedzimt tieši pirmajā Jaunā gada dienā un izrādās, ka ir pirmais šajā gadā dzimušais mazulis Jelgavas pilsētas slimnīcā," stāstīja mazuļa mamma Natālija Bubrika.

Jauno gadu ģimenes lokā mamma vēl sagaidījusi mājās, bet pēc plkst.2 atbraukusi uz slimnīcu. Dēls piedzima 53 centimetrus garš un 3,62 kilogramus smags.

Savukārt pirmais šogad piedzimušais jelgavnieks ir puisītis Ivo. Viņš Jelgavas pilsētas slimnīcā pasaulē nāca savā vārda dienā, 2.janvārī, plkst.9.18.

"Dēliņu gaidījām nākamās nedēļas beigās, jo noteiktais datums bija 8.janvāris. Taču viņš izvēlējās pasaulē nākt mazliet ātrāk - 2.janvārī. Ar vīru jau labu laiku iepriekš bijām izlēmuši, ka puikam dosim vārdu Ivo un sanāk, ka viņš piedzima tieši savā vārda dienā," stāstīja šogad pirmā Jelgavas slimnīcā piedzimušā jelgavnieka mamma Līga Gudeļonoka.

Ivo ir 50 centimetru garš un 3,44 kilogramus smags.

Abi puikas ir līdz 2.janvāra plkst.14 vienīgie šajā gadā Jelgavas slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļā piedzimušie mazuļi.

Pagājušajā gadā kopumā slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļā piedzimuši 911 mazuļi - 445 meitenes un 466 zēni, tostarp pieci dvīņu pāri. Vislielākais jaundzimušo skaits pagājušajā gadā Jelgavas slimnīcā reģistrēts gada pirmajā mēnesī - 90. Februārī piedzimuši 68 mazuļi, martā 78, aprīlī 72, maijā 82, jūnijā 67, jūlijā 84, augustā 75. Septembrī piedzimuši 88 bērni, oktobrī 74, novembrī 61, bet decembrī 72.