foto: LETA
Bīstamo infekciju nodaļas vadītāja: "Baiļu no vakcinācijas pret Covid-19 man nav"
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Bīstamo infekciju nodaļas vadītāja Monta Madelāne saņem farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" ražoto vakcīnu "Comirnaty" pret Covid-19.
Runā speciālists
2020. gada 28. decembris, 10:34

Bīstamo infekciju nodaļas vadītāja: "Baiļu no vakcinācijas pret Covid-19 man nav"

Jauns.lv / LETA

Arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā pirmdien sākta veselības aprūpes darbinieku vakcinēšana pret Covid-19. Vienai no pirmajām poti saņēma stacionāra "Gaiļezers" Bīstamo infekciju nodaļas vadītāja Monta Madelāne.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa medijiem uzsvēra, ka baiļu no šīs vakcinācijai viņai nebija, akcentējot, ka vakcinēšanās infektologiem nav nekas neparasts.

Mediķe sacīja, ka brīdī, kad vakcinēti būs visi nodaļas darbinieki, varēs justies krietni drošāk, gan strādājot ar pacientiem, gan esot mājās ar saviem tuviniekiem.

Viņa sacīja, ka tuvākajās dienās vēl precizēs, vai vakcīnu jau šogad būs iespējams saņemt visiem nodaļas darbiniekiem, kuri izteikuši tādu vēlmi. "Es ceru, ka maksimāli ātri visi nodaļas darbinieki tiks sapotēti," uzsvēra ārste.

"Esam gatavi potēties, lai būtu ierindā un varētu strādāt drošāk," viņa akcentēja.

Austrumu slimnīcā šobrīd pret Covid-19 plānots vakcinēt 40 cilvēkus dienā. Slimnīcai patlaban ir iezīmētas vairāk nekā 4000 vakcīnas devas, skaidroja ārstniecības iestādes pārstāvji. 

foto: LETA
Monta Madelāne pēc Covid-19 pacientu aprūpes. Nospiedumus uz mediķes sejas atstājuši aizsardzības līdzekļi, kas tiek lietoti, aprūpējot ar jauno koronavīrusu inficētos pacientus.

Kā novēroja aģentūra LETA, pirmdien uz vakcināciju slimnīcā ieradušies arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. 

Kā ziņots, pirmdien desmit Latvijas slimnīcās izveidotos vakcinācijas kabinetos sākta brīvprātīga ārstniecības personu vakcinēšana pret Covid-19.

Pirmās farmācijas uzņēmuma "Pfizer" un "BioNTech" ražotās vakcīnas "Comirnaty" Latvijā tika nogādātas 26.decembra. Tās jāuzglabā ļoti zemā temperatūrā - vismaz -75 grādi pēc Celsija skalas. Šādas dziļās saldēšanas iekārtas ir Valsts asinsdonoru centram, kur arī tiek glabātas sasaldētās vakcīnas. Pēc atkausēšanas vakcīnas līdz piecām dienām jeb to plānotajam izlietošanas laikam var uzglabāt +2 līdz +8 grādos pēc Celsija skalas, iepriekš informēja Veselības ministrijā.

Pirmajā piegādē Latvija ir saņēmusi 9750 "Pfizer" un "BioNTech" ražoto vakcīnu "Comirnaty" devas, kuras tiks nodrošinātas kopumā 4875 veselības aprūpes darbiniekiem, jo viena cilvēka vakcinēšanai nepieciešamas divas devas.

Nākamās vakcīnu piegādes plānotas pēc nedēļas - ap 4.janvāri vai 5.janvāri, kad Latvija saņems līdzīgu apjomu devu. Tāpat janvāra beigās ražotāji plāno "Moderna" un "AstraZeneca" izstrādāto vakcīnu piegādes, ja pirms tam pozitīvi noslēgsies šo zāļu reģistrācija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās