foto: LETA
Jevgēņijs Kalējs: Neticīgajiem varam piešķirt brīvbiļeti uz Covid-19 nodaļu
Latvijas Slimnīcu biedrības valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.
Esi vesels
2020. gada 18. decembris, 13:49

Jevgēņijs Kalējs: Neticīgajiem varam piešķirt brīvbiļeti uz Covid-19 nodaļu

Jauns.lv

“Šī brīža saslimstības pieaugums ir saistīts ar 18.novembri, kad bija Latvijas Valsts svētki, kur pulcējās daudz cilvēku un notika mītiņi. Pēc tā, kas notika pagājušajā sestdienā (“tautas sapulces” krastmalā un pie Brīvības pieminekļa), uz Jauno gadu mēs varam sagaidīt lielāku pacientu pieplūdumu” RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” pieaugošo Covid – 19 pacientu skaitu komentēja Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs.

Runājot par saslimušo ar Covid – 19 skaita pieaugumu Kalējs norādīja, ka, ja skatās  nevis dienas, bet nedēļu griezumā, tad šī saslimstības līkne esot stabilizējusies. Tas, ka vienā dienā ir 200, bet otrā dienā ir 1000 saslimušie, vienalga norādot uz to, ka vidējais dienā saslimušo skaits ir ap 600. “Šīs līknes stabilizācija ir atkarīga no tā, kāds ir kopējais inficēto pacientu apjoms”.

Vaicāts par to, vai ir nepieciešami vēl striktāki ierobežojumi Kalējs atbildēja: “Nezinu, vai visi tos varēs ievērot, vai tas būs mehānisms, kas samazinās saslimušo skaitu. Galvenais nav šo ierobežojumu apjoms, bet tas, kā mēs ievērojam pieņemtos ierobežojumus. Ja šos noteikumus, kas valstī jau ir noteikti, mēs strikti ievērotu, mums saslimstības līmenis būtu mazāks. Diemžēl patreiz redzam, ka šos ierobežojumus neievēro, neievēro distancēšanos, arī masku lietošanu, līdz ar to saslimstība ir lielāka”.

Daudz skarbāks gan Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs ir pret Kovid slimības noliedzējiem: “Mēs šiem te neticīgajiem, kas netic Kovid slimībai kā tādai, varam piešķirt brīvbiļeti, bezmaksas apmeklējumu Kovid pacientu nodaļā, nelietojot nekādus aizsarglīdzekļus, lai brīvi apmeklētu smagā stāvoklī esošus Kovid slimniekus un pēc tam doties mājās. Tas būtu viņu bezmaksas ieguldījums Kovid pacientu aprūpē”.