foto: LETA
Efektīvākai Covid-19 slimnieku ārstēšanai pārbūvē RAKUS stacionāru skābekļa apgādes sistēmas
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.
Dzīvības loterija
2020. gada 8. decembris, 23:16

Efektīvākai Covid-19 slimnieku ārstēšanai pārbūvē RAKUS stacionāru skābekļa apgādes sistēmas

Jauns.lv / LETA

Efektīvākai Covid-19 slimnieku ārstēšanai patlaban tiek pārbūvētas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionāru skābekļa apgādes sistēmas, otrdienas vakarā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Viens pret vienu" pavēstīja ārstniecības iestādes valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Viņš skaidroja, ka vidēji smagā stāvoklī esošu Covid-19 pacientu ārstēšanai rudenī par efektīvu tika atzīta paaugstinātas plūsmas skābekļa terapija, tomēr izrādījās, ka RAKUS tehniskais nodrošinājums nav piemērots tik lielas intensitātes skābekļa padevēm.

Lai gan stacionāros katrā palātā ir skābekļa ligzdas, tās nekad nav varējušas nodrošināt tādu skābekļa daudzumu, kāds nepieciešams Covid-19 slimnieku ārstēšanai ar nesen atzīto metodi, skaidroja RAKUS vadītājs.

Ņemot vērā minēto, patlaban ir sākta intensīva RAKUS stacionāru skābekļa apgādes sistēmu pārbūve, pastāstīja Paeglītis, skaidrojot, ka, piemēram, tas ir viens no mērķiem, kam tiek tērēti valdības papildus piešķirtie finanšu līdzekļi.

Kā ziņots, Covid-19 pacientu ārstēšanai slimnīcās valdība otrdien lēma piešķirt papildu 8,19 miljonus eiro, lai izveidotu jaunas gultas vietas, pārprofilējot slimnīcās jau esošās gultas, kā arī nodrošinātu nepieciešamo papildu aprīkojumu.