foto: ekrānuzņēmums no video
"Es ceru, ka tavi pēdējie dzīves brīži neizskatīsies šādi" - ārsts nodemonstrē, ko pirms nāves redz Covid-19 upuris
Dzīvības loterija
2020. gada 26. novembris, 11:32

"Es ceru, ka tavi pēdējie dzīves brīži neizskatīsies šādi" - ārsts nodemonstrē, ko pirms nāves redz Covid-19 upuris

Jauns.lv

Intensīvās terapijas nodaļas ārsts Kens Remijs no Misūri ASV sociālajā vietnē "Facebook" publicējis video, kurā simulē to, ko redz slimnīcā mirstošs Covid-19 pacients.

Pēc tam, kad Remijam kārtējo reizi nācās informēt Covid-19 upura tuviniekus par pacienta nāvi, viņš izlēma, ka ir pienācis brīdis kaut nedaudz apgaismot sabiedrību par to, ko izjūt smagi slimie infekcijas pacienti.

"Es ceru, ka tavi pēdējie dzīves brīži neizskatīsies šādi," simulējot pacienta intubāciju, saka ārsts. "Jo šis ir tas, ko tu redzēsi pirms nāves, ja mēs nesāksim valkāt maskas, dodoties sabiedrībā." Video ārsts redzams ar laringoskopu un elpošanas caurulīti rokās. "Valkāt masku nav tik mokoši, kā just plastmasas caurules ievadīšanu elpceļos," viņš norāda.

foto: ekrānuzņēmums no video

"Tas ir nopietni. Lūdzu, lūdzu, ievērojiet drošības pasākumus, lai samazinātu Covid-19 izplatību. Tā mēs varēsim efektīvi novērst jūsu un jūsu tuvinieku inficēšanos," saka ārsts.

Remijs strādā Vašingtonas Universitātes Medicīnas centrā Sentluisā un stāsta CNN, ka ir ārstējis vairāk nekā 1000 Covid-19 pacientu, no kuriem intubējis vairāk nekā 100.

Misūri saslimstība ar katru mēnesi divkāršojas. Štats katru dienu ziņo par vairāk nekā 4000 Covid-19 gadījumu. Arvien biežāk Remijs no līdzcilvēkiem dzird nepatiesus apgalvojumus, ka masku nēsāšana nav efektīva cīņā pret slimību. Daži pacienti viņam saka, ka no Covid-19 nebaidās, jo iespējamība nomirt esot zema.

Ārsts to noliedz. "Ja man būtu iespēja uzvarēt loterijā ar šādu laimesta iespēju, es spēlētu katru dienu," viņš salīdzina.