foto: Publicitātes foto
Atsāk mediķu atbalsta akciju "Galds savējiem"
Dzīvības loterija
2020. gada 2. novembris, 16:10

Atsāk mediķu atbalsta akciju "Galds savējiem"

Jauns.lv

Pieaugot Covid-19 saslimušo skaitam, tiek atsākta mediķu atbalsta akcija “Galds savējiem”. Tās laikā plānots atbalstīt Covid-19 ārstēšanā iesaistītos medicīnas darbiniekiem, nodrošinot viņiem siltas maltītes.

Akcijas “Galds savējiem” organizatore Ilze Neimane-Nešpora uzsver, ka šis ir īstais brīdis, kad būt vienotiem un ar savu rīcību pateikt paldies medicīnas darbiniekiem, kas pašaizliedzīgi turpina darbu, katru dienu riskējot ar savu veselību un pat dzīvību. Iesaistīties akcijā var ikviens iedzīvotājs un uzņēmums, ziedojot, palīdzot nodrošināt transportu vai veicot brīvprātīgā darbu.

foto: Publicitātes foto

“Pagājušā nedēļā pie mums vērsās uzņēmums DEPO, kas bija pavasara akcijas “Galds savējiem” lielākais atbalstītājs, un, ņemot vērā esošo situāciju valstī, nāca klajā ar iniciatīvu atjaunot akcijas “Galds savējiem” darbību, apsolot, katru dienu līdz gada beigām mediķus nodrošināt ar 200 siltām maltītēm. Esam līdz sirds dziļumiem aizkustināti ne tikai par šo sociāli atbildīgo soli, bet arī empātijas līmeni, kas tiek izrādīts sabiedrībai patiešām grūtā brīdī”, informē akcijas organizatore Ilze Neimane-Nešpora.

Atgādinām, ka pavasara akcijas 84 dienu norises laikā izdevās mediķiem nodrošināt 63 290 maltītes 208 000 eiro apmērā.

foto: Publicitātes foto

Akcijas mērķis ir sniegt atbalstu Covid-19 ārstēšanā iesaistītiem medicīnas darbiniekiem, katru dienu nodrošinot vismaz 1000 maltītes. Maltītes tiks nodrošinātas sadarbībā ar Latvijas ēdināšanas uzņēmumiem, tādējādi atbalstot arī tos, kuriem valstī esošās situācijas dēļ radušies ievērojami finansiāli zaudējumi. Vienas siltās maltītes izmaksas ir 3,50 EUR.