foto: LETA
Rīgā karantīna noteikta piecu vidusskolu klasēm, kā arī trīs bērnudārznieku grupām
Esi vesels
2020. gada 8. oktobris, 11:40

Rīgā karantīna noteikta piecu vidusskolu klasēm, kā arī trīs bērnudārznieku grupām

Jauns.lv / LETA

Pašlaik Rīgā karantīnā ir 23 klases no piecām pašvaldības vidusskolām un trīs pirmsskolēnu grupas, uzzināja pilsētas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā (IKSD).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saistībā ar Covid-19 mājas karantīnā atrodas 23 klases no piecām pašvaldības skolām - Rīgas Rīnūžu vidusskolas, Rīgas 66.vidusskolas, Rīgas Valsts klasiskās ģimnāzijas, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas un Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolas. Mācības šīm klasēm tiek nodrošinātas attālināti.

Mājas karantīna saistībā ar Covid-19 noteikta arī trim pirmsskolas izglītības grupiņām no divām iestādēm - Rīgas 223.pirmsskolas izglītības iestādes un Rīgas Rīnūžu vidusskolas pirmsskolas.

Taču klātienes mācības jau ir atsākušas vairāku Rīgas skolu klases un pirmsskolu grupas, kurām mājas karantīna bija noteikta iepriekš. Līdz šim publiski bija zināms par mājas karantīnu klasēm Rīgas 10.vidusskolā, Rīgas 46.vidusskolā, Rīgas Austrumu vidusskolā, kā arī Rīnūžu vidusskolā un Rīgas Valsts klasiskajā ģimnāzijā, kur karantīnā daļa skolēnu ir arī pašlaik. Tāpat vēstīs, ka iepriekš arī Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē "Blāzmiņa" mājas karantīnā atradās viena grupiņa un četri iestādes darbinieki.

IKSD skaidroja, ka ir iestādes, kurās pozitīvs Covid-19 analīžu tests ir konstatēts audzēkņiem, ir iestādes, kur tāds ir iestādes darbiniekiem, tostarp pedagogiem, un ir arī iestādes, kurās kāds no audzēkņiem vai darbiniekiem ir kādas citas saslimušās personas kontaktpersona.

Gan IKSD atbildīgie speciālisti, gan iestādes sadarbojas ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). Iestādes rīkojas saskaņā ar SPKC rekomendācijām, norāda departamentā, piebilstot, ka situācija saistībā ar Covid-19 Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs mainās katru dienu.

Jau ziņots, ka Rīgas Austrumu vidusskola bija pirmā mācību iestāde, kurā šoruden tika konstatēta saslimšana ar Covid-19.