Pigmentācija - cēloņi un risinājumi
Esi vesels
2020. gada 2. oktobris, 13:14

Pigmentācija - cēloņi un risinājumi

Karlīna Timofejeva

Šobrīd pigmentācijas problemātikas aktualitāte pieaug, un rudens ir īstais brīdis, lai to risinātu. Rubrikā VESELĪGS SKAISTUMS skaidrojam pigmentācijas traucējumu cēloņus un efektīvākās metodes tās novēršanai

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzzini, kādi ir izplatītākie pigmentācijas iemesli, veidi, ārstēšanas metodes un kāpēc svarīga ir kompleksa pieeja šīs problēmas risināšanai.

Kopā ar Estētiski medicīniskās klīnikas Lipex speciālisti, sertificētu dermatologu Jekaterinu Vedeņinu Pastaigas skaistuma redaktore Una Ulme skaidro, kāpēc ir svarīga laicīga pigmentācijas traucējumu diagnostika, kā arī uz savas ādas testē lāzerprocedūru, kura tiek veikta ar Vācijas kompānijas Asclepion Laser Technologies neodīma lāzeru TatooStar Y.

Neodīma lāzers iedarbojas uz krāsas pigmentu ādā un sadala tā daļiņas līdz tādam izmēram, lai organisms varētu to izvadīt caur limfātisko sistēmu. Krāsas neskartie audi procedūras laikā netiek ietekmēti.

Lipex klīnikā tiek izmantots arī TatooStar R rubīna lāzers, kas koncentrē enerģiju melanīna pigmenta vai krāsvielas daļiņā un ar spēcīgu jaudu izstaro ļoti īsus impulsus Q-Switched režīmā. Šāda impulsa enerģija rada superviļņus, kurus selektīvi absorbē pigmenta veidojumi, sadalot tos pa fragmentiem - mikrodaļiņām.

Vācijas kompānijas Asclepion Laser Technologies lāzeri būtiski atšķiras no citām lāzera sistēmām. Zinātnieki ir apgādājuši lāzeru ar frakciju uzgali, kurš ļauj apstrādāt lielus ādas laukumus vienā ārstniecības seansā. Dr. med. Eduarda Jurševiča Estētiskās medicīnas klīnika ir vienīgā Baltijā, kuras rīcībā ir šāda veida lāzers. Pacientes var rēķināties ar maksimālu komfortu, prognozējamu estētisko rezultātu un īsu rehabilitācijas periodu.