foto: Publicitātes foto
Latvijā izstrādā inovatīvu ierīci, kas dos iespēju daļu medicīnisko analīžu nodot bezkontakta pieņemšanas punktos
Esi vesels
2020. gada 23. septembris, 17:44

Latvijā izstrādā inovatīvu ierīci, kas dos iespēju daļu medicīnisko analīžu nodot bezkontakta pieņemšanas punktos

Jauns.lv

SIA “E. Gulbja Laboratorija” sadarbībā ar SIA “JK Energo” un AS “Latvijas Finieris” izgatavos inovatīvu ierīci analīžu paraugu paņemšanas komplektu izdošanai un pieņemšanai, kas dos iespēju daļu medicīnisko analīžu nodot bezkontakta pieņemšanas punktos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

SIA “E. Gulbja Laboratorijas” speciālisti ir izstrādājuši metodiku un, sadarbojoties ar partneriem SIA “JK Energo” un AS “Latvijas Finieris”, uzsāk analīžu paraugu nodošanas punktu rūpnieciskās ražošanas sagatavošanu, kuros varēs saņemt analīžu nodošanai nepieciešamos komplektus un nodot analizējamo materiālu nesatiekot medicīnisko personālu.

Šādu punktu ieviešana ir paredzēta, lai pēc iespējas samazinātu pacientu un medicīniskā personāla savstarpējos kontaktus, nodrošinot iespēju nodot materiālu 24 h dienā, pēc iespējas tuvāk pacienta dzīvesvietai. Iekārtas tiks izvietotas jau papildu esošajiem E. Gulbja Laboratorijas pieņemšanas punktiem, tādējādi palielinot materiālu nodošanas pieejamību un paātrinot rezultātu saņemšanu. Iepriekš minētais ir jo īpaši svarīgi, ņemto vērā epidemioloģisko situāciju pasaulē.

foto: Publicitātes foto

Iekārtas plānots ieviest tuvāko mēnešu laikā visā Latvijas teritorijā. Šīs iekārtas iekļausies jau esošajā laboratorās diagnostikas ciklā nodrošinot pacientu autentifikāciju, paraugu ņemšanas komplektu saņemšanu, analīžu nodošanu, nepieciešamās temperatūras un uzglabāšanas prasību nodrošināšanu, paraugu transportēšanu uz laboratoriju, analīžu veikšanu un rezultātu nosūtīšanu.

SIA “E. Gulbja Laboratorijas” ārsts un valdes loceklis Dr. Didzis Gavars: “Covid-19 radītie apstākļi ir stimulējuši izstrādāt jauno tehnoloģiju un izgatavot iekārtu, sadarbojoties ar pieredzējušajiem Latvijas speciālistiem – inženieriem un ražotājiem. Ceru, ka jaunais papildinājums medicīniskās laboratorijas praksē būs ievērojams uzlabojums gan Latvijas, gan pasaules mērogā. Veids, kā to plānots ieviest Latvijā, līdz šim nav īstenots citur pasaulē, arī medicīnas tehnoloģiju ziņā attīstītās valstīs.”