Esi vesels
2020. gada 8. septembris, 23:30

"Šobrīd ir aptuveni 100 zvanu minūtē." Ievērojami pieaugot iedzīvotāju vēlmei veikt Covid-19 testus, pieteikties pārbaudei nav teju iespējams

Jauns.lv

Lai iedzīvotāji pieteiktos Covid-19 testam, iepriekš tiem obligāti ir jāpiesakās. To var izdarīt, zvanot uz tāluņa numuru 8303. Diemžēl pēdējās dienās tālruņa numuru nav teju iespējams sazvanīt - kāda sieviete TV3 ziņām pastāstījusi, ka pirmdien uz tālruni zvanījusi 16 reizes, savienošanu reizēm gaidot pat 10 minūtes, taču testam tā arī nav izdevies pieteikties.

Arī "Centrālajā laboratorijā" atzīst, ka zvanu centram pēdējās dienās ievērojami palielinājusies noslodze, tādēļ pieteikšanās testam var sagādāt grūtības.

“Pēdējās dienās par 40% palielinājies zvanu skaits. Šobrīd, uzsākot jauno mācību gadu, sazvanīt tiešām ir grūtāk nekā parasti. Tas saistīts ar to, ka, bērniem atgriežoties mācību iestādēs, atsākoties sporta sezonai, palielinoties operāciju skaitam, pacienti intensīvāk pierakstās. Šobrīd ir aptuveni 100 zvanu minūtē. Mēs darām visu nepieciešamo, lai palielinātu līniju skaitu, bet ar katru dienu zvanu skaits pieaug.

Diemžēl ir izveidojusies rinda, ar kuru jārēķinās tiem, kuriem Covid-19 analīzes nav jānodod steidzami. Mums ir pacientu prioritātes. Tie ir pacienti, kuriem ir simptomi, kuriem vajag steidzīgas vai plānveida operācijas, kuras nevar atcelt. Tāpat arī tie, kuriem vajag, piemēram, izziņas vai braukt uz ārvalstīm,” TV3 ziņām stāsta “Centrālās laboratorijas” galvenā speciāliste Jana Osīte.

Lai veiktu Covid-19 testu, cilvēkus aicina pieteikties arī elektroniski uz e-pastu: analizes@laboratorija.lv, norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu, tālruņa numuru. Tāpat papildu tālruņa numuram 8303, analīzēm iespējams pieteikties arī pa tālruni 67334433.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.