Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Divu dienu laikā policija veikusi teju 1800 pārbaudes par Covid-19 drošības pasākumu ievērošanu
foto: LETA
Esi vesels

Divu dienu laikā policija veikusi teju 1800 pārbaudes par Covid-19 drošības pasākumu ievērošanu

Jauns.lv / LETA

Piektdien un sestdien Valsts policija (VP), kontrolējot Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu, veikusi 1778 preventīvās pārbaudes, informēja VP pārstāve Krista Andersone.

Andresone atzīmēja, ka Rīgas reģionā ir pieņemti divi lēmumi par administratīvā procesa lietu uzsākšanu.

VP aicina cilvēkus būt atbildīgiem un ievērot noteiktos ierobežojumus un drošības pasākumus. Savukārt, ja kāda rīcībā ir informācija par likumpārkāpumiem, VP aicina ziņot pa tālruņa numuru 110.

Jau vēstījām, ka piektdien Tērbatas ielā, Rīgā norisinājās vairāki "vasaras ielas" atklāšanas pasākumi. Vakarā kopā ar Tērbatas ielas iedzīvotājiem ielas atklāšanu ieskandināja "Carnival Youth" koncerts. Koncerta laikā un pēc tā daudzi cilvēki sociālajos tīklos pauda sašutumu par to, ka koncertā nav ievērotas distancēšanās prasības.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) nāca klajā ar paziņojumu, ka Valsts policija "nāks palīgā Rīgas pašvaldības policijai un pastiprināti patrulēs, kā arī reģistrēs materiālu un izskatīs administratīvo atbildības pakāpi organizatoram". Saistībā ar notikušo, sestdien tika atcelti visi Tērbatas ielā plānotie pasākumi.