foto: LETA
Perevoščikovs norāda, ka Zviedrija pāragri "sākusi svinēt"
Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs
Runā speciālists
2020. gada 9. jūnijs, 18:31

Perevoščikovs norāda, ka Zviedrija pāragri "sākusi svinēt"

Jauns.lv / LETA

Pēdējo 14 dienu laikā Latvijā konstatēti 36 jauni Covid-19 gadījumi, un šis skaitlis vērtējams kā ļoti neliels, taču piektā daļa no šīm saslimšanām bijusi saistīta ar atgriešanos no ārvalstīm, šodien preses konferencē atklāja Slimību un profilakses kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš atzīmēja, ka, ņemot vērā, ka turpmāk būs krietni atvieglotāka ceļošana, šis faktors būs jāņem vērā. Tāpat viņš norādīja, ka atsevišķas valstis pāragri "sāka svinēt", bet tagad tajās var novērot saslimšanas gadījumu skaita pieaugumu. Kā piemēru viņš minēja Zviedriju.

Perevoščikovs arī uzsvēra, ka Latvija ir veiksmīgi vīrusu apturējusi un iemācījusies to kontrolēt. Infektologs izcēla, ka vairs netiek novēroti gadījumi, kad ar Covid-19 inficējās medicīnas iestāžu pacienti un darbinieki. 

Eksperts atkārtoti atgādināja, ka vēl aizvien nepieciešams turpināt ievērot fiziskās distancēšanās principus, lieki nepulcēties, kā arī rūpēties par personīgo higiēnu. "Vīruss paliek tāds, kāds tas bijis. Tas izplatās ar pilieniem, ko izdala inficējies cilvēks. Ievērojam minimālo piesardzību, un vīrusa izplatība tiks kontrolēta," sacīja Perevoščikovs.

Jau vēstīts, ka rītdien beidzas valstī izsludinātais ārkārtējais stāvoklis, taču spēkā joprojām paliks dažādi ierobežojumi.