foto: LETA
Valmieras bērnudārza darbiniekiem kļūdaini diagnosticēts Covid-19
2020. gada 20. maijs, 15:02

Valmieras bērnudārza darbiniekiem kļūdaini diagnosticēts Covid-19

Jauns.lv / LETA

Valmierā konstatēta Covid-19 testēšanas kļūda bērnudārza "Sprīdītis" darbiniekiem, informē Valmieras pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja apstiprināja, ka centrs ir informēts par notikušo, lai gan šajā gadījumā tas nav bijis tieši iesaistīts testēšanā, ņemot vērā, ka analīzes veica "Centrālā laboratorija". Vienlaikus notikušais neietekmēs kopējo Covid-19 statistiku, jo kļūdainie rezultāti tajā netika iekļauti, atzīmēja centra pārstāve.

Valmieras pašvaldības pārstāve Melece stāstīja, ka pilsētas pašvaldība visu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem organizē Covid-19 analīžu veikšanu. Vakar, 19.maijā, analīzes nodeva pirmsskolas izglītības iestādes "Sprīdītis" darbinieki. Pirmsskolas izglītības iestādē atkārtoti saņemtā informācija apstiprina, ka četriem pirmsskolas izglītības iestādes darbiniekiem kļūdaini konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Saņemot pirmos rezultātus, iestādē tika sākti aizsardzības pasākumi, informēti darbinieki un vecāki. Pirmsskolas izglītības iestāde rīkojās ciešā sadarbībā ar SPKC. Par kļūdu rezultātos informēti gan darbinieki, gan vecāki, norādīja Melece.

Kļūdainus rezultātus saņēmušie četri darbinieki dubultas drošības dēļ tiks atkārtoti nosūtīti veikt analīzes un līdz rezultātu saņemšanai neapmeklēs darbavietu. Pirmsskolas izglītības iestādē šodien tiks veikta profilaktiska dezinfekcija, stāstīja Melece.

Viņa norādīja, ka vecāki no rītdienas, 21.maija, var vest bērnus uz pirmsskolas izglītības iestādi.

Ņemot vērā, ka patlaban nav Covid-19 pozitīvu gadījumu šajā iestādē, uz to attiecas SPKC kopējās rekomendācijas pirmsskolas izglītības iestādēm, apstiprināja SPKC pārstāve Arāja.

Saskaņā ar SPKC datiem, Valmierā līdz 19.maija plkst.9 bija reģistrēti 27 cilvēki, kas saslimuši ar Covid-19.