foto: REUTERS/SCANPIX
PVO norāda, ka cīņā ar Covid-19 pašlaik nepieciešams atgriezties sākuma fāzē
2020. gada 8. maijs, 20:44

PVO norāda, ka cīņā ar Covid-19 pašlaik nepieciešams atgriezties sākuma fāzē

Jauns.lv

Pasaules Veselības organizācija paziņojusi, ka centienos apkarot koronavīrusa pandēmiju šobrīd ir jāatgriežas pie pašiem pamatiem, ziņo CNN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Šķiet, ka mēs pašreiz izvairāmies no nepatīkamās realitātes, kurā mums ir jāatgriežas pie sabiedrības veselības uzraudzības,” piektdien preses konferences laikā sacīja Pasaules Veselības organizācijas ārkārtas situāciju programmas vadītājs Maikls Raiens.

"Mums ir jādodas atpakaļ tur, kur mums vajadzēja būt pirms mēnešiem: jāmeklē gadījumi, jāizseko slimības gadījumi, jāpārbauda tie, jāizolē cilvēki, kuru testi bijuši pozitīvi, jāmeklē viņu kontaktpersonas," sacīja Raiens.

“Dažreiz mēs atbildes meklējam tur, kur to nav. Mums jāatgriežas pie pamatprincipiem, visaptverošās slimības kontroles stratēģijas, kas atbilst sabiedrības veselības pamatnovērošanai,” viņš sacīja.

Koronavīrusa krīze Francijas pludmales ciematu pārvērtusi par spoku pilsētu

La Baule-Escoublac pludmalēs Francijas Atlantijas okeāna daļas piekrastē savulaik rosījās cilvēku pūļi, kuri lielā skaitā apmeklēja kafejnīcas un vietējos veikaliņus. ...

gallery icon
34

Eksperts uzsver, ka šobrīd ir pieejama ļoti plaša papildu informācija ar dažādiem pētījumiem un zinātnieku atklājumiem, bet "mums ir jāturas pie pamatstratēģijas, pretējā gadījumā mēs tiešām riskēsim meklēt atbildes tur, kur to nav", atgādina Raiens.

Tāpat speciālists norāda, ka cilvēku dzīves ievērojamas izmaiņas piedzīvos līdz pat brīdim, kamēr tiks izstrādāta Covid-19 vakcīna. Viņš norāda, ka, kamēr skolu un darba vietu atvēršana, ievērojot dažādus drošības pasākumus, daudzās slimības skartajās valstīs jau pakāpeniski tiek atļauta, ar koncertiem un sporta pasākumiem situācija ir daudz sarežģītāka.

Itāļi pēc Covid-19 noteikto ierobežojumu atcelšanas atkal var iziet ielās

Atvieglojot Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, Itālijā pirmdien darbā ļauts atgriezties aptuveni 4,4 miljoniem cilvēku, atsācies darbs būvlaukumos un ražotnēs.

gallery icon
44