Ķīnā ar klusuma brīdi pieminēti koronavīrusa upuri

Ķīnā sestdienas rītā ar trīs minūšu klusuma brīdi tika pieminēti cilvēki, kas miruši jaunā koronavīrusa pandēmijā.

gallery icon
39
2020. gada 10. aprīlis, 06:53

Kontroles pasākumus nevar izbeigt, kamēr nav izstrādāta Covid-19 vakcīna, teikts jaunākajā pētījumā

Jauns.lv

Valstīm, kas vēlas izbeigt Covid-19 pandēmijas dēļ īstenotos kontroles pasākumus, atļaujot cilvēkiem dzīvot iepriekšējā ritmā, būs ļoti stingri jāuzrauga jauni inficēšanās gadījumi un jāpielāgo jaunajai situācijai līdz šim īstenotie ierobežojumi, līdz būs pieejama vakcīna pret koronavīrusu, teikts jaunākajā pētījumā, kas veikts pamatojoties uz Ķīnas pieredzi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ķīnas sabiedriskās dzīves stingrie ierobežojumi ir noveduši līdz Covid-19 pirmā viļņa beigām, apgalvo Honkongas pētnieki. Tomēr bažas par otro slimības uzliesmojuma vilni ir pavisam reālas,  raksta "The Guardian". 

PIRMS un PĒC: iespaidīgi foto parāda Covid-19 varu

Covid-19 pandēmijas ietekmē cilvēki pārstājuši pulcēties publiskās vietās. "Reuters" fotogrāfi lieliski spējuši atainot slimības spēku ietekmēt cilvēku paradumus.

gallery icon
35

"Lai gan šie kontroles pasākumi, šķiet, ir samazinājuši infekciju skaitu līdz ļoti zemam līmenim, bez imunitātes pret Covid-19 saslimšanas gadījumi varētu viegli atjaunoties, jo uzņēmumi un skolas pakāpeniski atsāks socializēšanos," norāda Honkongas universitātes profesors Džozefs T Vu, viens no pētījuma vadītājiem.

Stingrie ierobežojumi Ķīnā noveduši pie tā, ka šobrīd ar Covid-19 slims cilvēks var inficēt nevis trīs vai divus, bet tikai vienu cilvēku. Tomēr pētnieki brīdina – ja normālā dzīve atsāksies pārāk ātri un kontroles pasākumi tiks atcelti, iespēja inficēties vairāk cilvēkiem pieaugs.

Tā Covid-19 izplatības laikā godina mediķus slimības skartajās vietās

Šajā grūtajā laikā īpašas uzslavas un atbalstu ir pelnījuši medicīnas darbinieki.

gallery icon
45

"Lai gan kontroles politika, piemēram, fiziskā distancēšanās un uzvedības maiņa, iespējams, kādu laiku saglabāsies, aktīvai līdzsvara panākašanai un inficēšanās iespējas samazināšanai, visticamāk, labākā stratēģija būtu efektīva vakcīna, kas būtu plaši pieejama," sacīja profesors T Vu.

Akadēmiskajā medicīnas žurnālā "The Lancet" publicētais pētījums balstās uz Ķīnas epidēmijas modelēšanu. Tajā redzams, ka nāves gadījumu skaits kontinentālajā Ķīnā bijis daudz zemāks nekā Hubei provincē, kur sākās epidēmija un nāves gadījumu skaits bija gandrīz 6%.

Pilsētas, kas nekad neguļ - Ņujorkas - tukšās ielas un skvēri Covid-19 laikā 2020. gada pavasarī

Pilsētas, kas nekad neguļ - Ņujorkas - tukšās ielas un skvēri Covid-19 epidēmijas laikā

gallery icon
32

Gadījumu skaitu ietekmējusi konkrētās provinces ekonomiskā situācija un veselības aprūpes pieejamība.

"Pat vispārtikušākajās Ķīnas pilsētās, piemēram, Pekinā un Šanhajā veselības aprūpes resursi ir ierobežoti un pakalpojumu sniedzēji saskarsies ar pēkšņu pieprasījuma pieaugumu.

Mūsu pētījumā konstatētais norāda uz to, cik svarīgi ir nodrošināt, lai vietējām veselības aprūpes sistēmām būtu atbilstošs personāls un resursi ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu mazināšanai," sacīja pētījuma līdzautors. 

Covid-19 krīze Indijā pārtapusi humānā traģēdijā

gallery icon
27
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās