foto: AFP/Scanpix
Zinātnieks: Ierastā dzīve, visticamāk, neatsāksies agrāk par 2021.gadu
Ilustratīvs foto.
Runā speciālists
2020. gada 9. aprīlis, 04:44

Zinātnieks: Ierastā dzīve, visticamāk, neatsāksies agrāk par 2021.gadu

Jauns.lv

Sabiedrība, visticamāk, neatgriezīsies iepriekš ierastajā dzīves ritmā agrāk par 2021. gadu, tādu viedokli “Dailymail” paudis Amerikāņu zinātnieku federācijas prezidents, zinātnieks Alijs Nouri. Viņš uzskata, ka pāragra ierobežojošo pasākumu atcelšana varētu novest pie otra pandēmijas viļņa.

Nouri stāsta, ka apmēram gads būs nepieciešams, lai apgrozībā nonāktu vakcīna pret Covid-19. Viņaprāt, tieši tad arī varētu atsākties iepriekš ierastais dzīves ritms. 

Runājot par situāciju Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), viņš norāda, ka esot velti cerēt, ka, piemēram, vasarā cilvēki atkal pulcēsies restorānos un apmeklēs masu pasākumus. Pat, ja izdosies drīzumā apkarot saslimstību ar jauno koronavīrusu, ierobežojumu atcelšana, visticamāk, varētu izraisīt nākamo saslimšanas vilni.

Viņš vērš uzmanību, ka liels skaits cilvēku, kuriem konstatēts Covid-19, inficējušies no tiem, kam nav nekādu vīrusa simptomu. Līdz ar to – sociālās distancēšanās pāragra atcelšana nebūtu vēlama.

Nouri norāda, ka šis vīruss ir ļoti lipīgs, dažādi reaģē uz cilvēku organismiem un kopumā ir desmit reizes nāvējošāks nekā gripa. Šobrīd pieejamie dati liecinot, ka viens ar Covid-19 saslimušais inficē vismaz divus citus cilvēkus.

Pilsētas, kas nekad neguļ - Ņujorkas - tukšās ielas un skvēri Covid-19 laikā 2020. gada pavasarī

Pilsētas, kas nekad neguļ - Ņujorkas - tukšās ielas un skvēri Covid-19 epidēmijas laikā

gallery icon
32

ASV 7. aprīlī reģistrēti 1939 jauni nāves gadījumi ar Covid-19, kas ir pasaulē lielākais jauno upuru skaits vienā diennaktī kopš jaunā koronavīrusa globālās pandēmijas sākuma, liecina Džonsa Hopkinsa universitātes dati.

Kopš pandēmijas sākuma Amerikā ir reģistrēti 12 722 nāves gadījumi ar Covid-19, un valsts šai ziņā tuvojas vissmagāk skartajām valstīm Itālijai un Spānijai.