foto: EPA/Scanpix
Jaunas saslimšanas ar Covid-19 Elejas sociālās aprūpes centrā nav konstatētas
Karantīnā joprojām atrodas viens klients un trīs darbinieki.
2020. gada 6. aprīlis, 17:34

Jaunas saslimšanas ar Covid-19 Elejas sociālās aprūpes centrā nav konstatētas

Jauns.lv / LETA

Jaunas saslimšanas ar Covid-19 Elejas Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā nav konstatētas, apliecināja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Šodien ir saņemti analīžu rezultāti, un visiem piektdien testētajiem Elejas centra darbiniekiem un iemītniekiem rezultāts uz Covid-19 ir negatīvs. Karantīnā joprojām atrodas viens klients un trīs darbinieki. Vairāk saslimušo nav.

Centrā, kur konstatēta saslimšana ar Covid-19, piektdien aptuveni 30 personām veiktas analīzes uz Covid-19.

Kā ziņots, ceturtdien Elejas sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā trīs darbiniekiem un vienam klientam apstiprināta saslimšana ar Covid-19.

Kaņepone stāstīja, ka sociālās aprūpes un rehabilitācijas centra "Eleja" gadījums ar četriem saslimušajiem un 30 iemītniekiem bija būtiska mācība pārējiem šāda veida centriem. Viņa norādīja, ka pārējie Jelgavas novada aprūpes centri konsultējas ar speciālistiem par drošāko rīcības plānu, ja tie nonāktu līdzīgā situācijā.

Vēstīts arī, ka pēdējā diennaktī noteikti deviņi jauni saslimšanas gadījumi ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, kamēr kopumā līdz šim zināms par 542 inficētām personām.

Iepriekšējā diennaktī veikti 773 izmeklējumi personām ar aizdomām par Covid-19, savukārt kopumā līdz šim Latvijā veikti 21 453 izmeklējumi.

Patlaban 44 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 39 ar vidēju slimības gaitu, bet pieci - ar smagu.