foto: unsplash.com
Brokastojiet citā laikā, un garantēti zaudēsiet lieko svaru
Diētas
2020. gada 28. marts, 05:43

Brokastojiet citā laikā, un garantēti zaudēsiet lieko svaru

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Mainot ierasto brokastu un vakariņu laiku, var samērā ātri atbrīvoties no vairākiem liekajiem kilogramiem, turklāt – ķermeņa tauku rēķina.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ēdot brokastis 90 minūtes vēlāk, bet vakariņas – 90 minūtes agrāk un vienlaikus šo ēdienreižu starplaikā sevi īpaši neierobežojot, var zaudēt divreiz vairāk ķermeņa tauku nekā tad, ja strikti ievēro ierastos maltīšu laikus.

Ja neierobežojat, ko tieši un cik daudz ēdat, bet radikāli saīsināt laikposmu, kurā vispār ēdat, jūs būtībā sākat tādu kā mini gavēni, saka Sarejas Universitātes pētnieki. Arī kopumā apēdat mazāk, jo nejūtat tik lielu izsalkumu.

Diemžēl, neraugoties uz to, ka pētījuma dalībnieki zaudēja ķermeņa taukus, vairāk nekā puse jau pēc desmit nedēļām atzina, ka ierastais dzīvesveids tiem neļauj ievērot jaunos maltīšu laikus.

Pētnieki dalībniekus bija sadalījuši divās grupās: viena mainīja ierasto maltīšu laiku, otra turpināja ieturēties kā parasti. Pētījuma laikā visi dalībnieki rakstīja “uztura dienasgrāmatu”, un zinātnieki atklāja, ka tie, kas ēda brokastis vēlāk un vakariņas agrāk, kopumā apēda mazāk pārtikas, lai gan attiecībā uz apēstā daudzumu nebija noteikti ierobežojumi. Šīs grupas dalībnieki arī atzina, ka juta mazāku izsalkumu un mazāk našķojās starp maltītēm.

Vēl viens faktors, kas ļāva šai grupai veiksmīgāk atbrīvoties no liekajiem ķermeņa taukiem, pēc pētnieku domām, varēja būt ilgāks neēšanas laiks pēc vakariņām.