foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: mediķi ar pacientiem Uhaņas slimnīcā dejo, lai uzlabotu koronavīrusa slimnieku garastāvokli
Mediķi cer, ka šīs aktivitātes slimniekiem nāks par labu un būs noderīgas atveseļošanās procesā.
2020. gada 12. februāris, 06:53

VIDEO: mediķi ar pacientiem Uhaņas slimnīcā dejo, lai uzlabotu koronavīrusa slimnieku garastāvokli

Jauns.lv

10. februārī koronavīrusa pacienti un medicīnas personāls Vuhaņas Universitātē, kas pielāgota slimnīcas vajadzībām, izklaidējās dejojot, lai cīnītos pret bīstamo vīrusu. Medicīnas personāls slimnīcas laukumā izveda simtiem pacientu, kur notika dažādi vingrojumi un dejošana. Mediķi cer, ka šīs aktivitātes slimniekiem nāks par labu un būs noderīgas atveseļošanās procesā.

Uhaņas Universitātes slimnīcas galvenā medmāsa Čena Ksaiojana stāsta: "Pacientiem pēc nonākšanas slimnīcā ir drūms noskaņojums, jo apkārt ir nepazīstama vide. Turklāt daudzi no viņiem dzīvo vienā palātā, tāpēc pacienti sāk justies nervozi un ilgu laiku pavada guļot. Mēs ar aktivitātēm ceram uzlabot atmosfēru, liekot pacientiem veikt elpošanas vingrinājumus un laiku pa laikam padejot, tādējādi palīdzot atjaunot plaušu darbību. Viņi jutīsies labāk un būs izklaidējušies."

foto: Ekrānuzņēmums
Mediķi cer, ka šīs aktivitātes slimniekiem nāks par labu un būs noderīgas atveseļošanās procesā.

Ķīnas pilsēta Vuhaņa, kas ir Hubei provinces galvaspilsēta, pārveidojusi vairākas ēkas par slimnīcām, lai tiktu galā ar lielo pacientu skaitu, kuri inficējušies ar bīstamo koronavīrusu. Ķīnā mirušo skaits jaunā koronavīrusa uzliesmojumā otrdien pārsniedza tūkstoti, pieaugot līdz 1011 pēc tam, kad uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē tika reģistrēti 103 jauni nāves gadījumi pēdējo 24 stundu laikā.

10 dienu laikā uzbūvētā Huošenšanas slimnīca Uhaņā

Pēc 10 dienu intensīva darba celtnieki Ķīnā pabeiguši būvēt jauno slimnīcu Uhaņā, kurā paredzēts ārstēt ar koronavīrusu saslimušos. Jau šodien ...

gallery icon
16

Hubei provinces veselības komisija arī apstiprināja 2097 jaunus inficēšanās gadījumus šajā provincē, kur decembrī sākās šī vīrusa uzliesmojums.

Ķīnā tagad ir apstiprināti vairāk nekā 42 200 koronavīrusa infekcijas gadījumu.