Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ja esi smagi grēkojis ar alkoholu, pīpēšanu, rīšanu. Dziednieka Elmāra knifiņi pirms svētkiem
Līdz tuvākajai negausīgajai ēšanai un dzeršanai vien pāris dienas. Iespējams, tās jāpavada, sevi attīrot. Attēlā: Elmārs Orlejs.
Esi vesels

Ja esi smagi grēkojis ar alkoholu, pīpēšanu, rīšanu. Dziednieka Elmāra knifiņi pirms svētkiem

Jauns.lv

Dziednieks un masieris ar vairāk nekā četrdesmit gadu darba pieredzi Elmārs Orlejs palīdz atgūt spēkus, veselību un dzīvesprieku. Piedāvājam iespēju attīrīt organismu pirms Ziemassvētkiem ar Orleja kunga padomiem.

Slimību pamatā ir netīrs organisms, ko mēs aizsprostojam ar nepareizu, uzturu, regulāru pārēšanos, alkoholu, smēķēšanu, medikamentiem, kā arī negatīvām domām, saka dziednieks Elmārs Orlejs.

Mūsu organismu apdzīvo milzum daudz baktēriju. Piemēram, karotē jogurta ir 1,5 miljardi baktēriju. Sīkās būtnes, kas sastāv no vienas šūnas, uz Zemes dzīvo 3,8 miljardus gadu un spēj pārciest skarbus apstākļus. Mūsu zarnās mitinās vairāk nekā tūkstoš sugu baktēriju, sasniedzot pusotra kilograma svaru. Vai zinājāt, ka uz rokām ir 200 baktēriju sugu?

Lielākā daļa baktēriju ir mums draudzīgas – bez tām mēs nevarētu dzīvot. Tomēr, savairojoties par daudz, sīkbūtnes novājina organismu. Par piesārņojumu liecina izsitumi, nogurums, sāpes muskuļos un locītavās, nepatīkams sviedru aromāts.

Elmārs Orlejs pacientiem izstrādā individuālas ķermeņa attīrīšanas programmas, kas palīdz uzlabot ne vien fizisko, bet arī psihoemocionālo stāvokli. “Attīrīšanās ir tikpat sena kā pati cilvēce. Tūkstošiem gadu cilvēki ir zinājuši, cik liela nozīme ir ķermeņa un gara attīrīšanai.

Gavējot no organisma tiek izvadītas toksiskās vielas, līdz ar to organisms atgūst dabisko līdzsvaru, sakārtojas vielmaiņa, un orgānu darbība samazinās iekaisuma procesi,” skaidro Elmārs Orlejs. Attīrīšanos parasti veic pirms Ziemassvētkiem un pirms Lieldienām. Gavēņa galvenais nosacījums: jāatsakās no dzīvnieku valsts produktiem un jālieto sārmains uzturs – graudaugi, dārzeņi, augļi, sēklas.

Šo programmu vari paspēt realizēt līdz Vecgada svinībām:

Uzturā ieteicams lietot graudaugus – miežu putraimus, griķus, prosu. Jādzer destilēts ūdens. Biezputra jāvāra verdošā ūdenī bez piedevām. Putrai nedrīkst pievienot sāli. Labā ziņa ir tā, ka putru var ēst, cik vien cilvēks vēlas. Dienā jāizdzer viens litrs attīrošas tējas un pusotra litra avota ūdens. Paralēli var lietot jūras aļģu preparātu "Spirulina", ko var nopirkt aptiekās. Attīrīšanās laikā drīkst dzert svaigi spiestas augļu vai dārzeņu sulas. Katru otro vakaru vēlams ar klizmu iztīrīt resno zarnu. Klizmu gatavo no kumelītēm, vienu ēdamkaroti ziedu aplejot ar pusotru litru verdoša ūdens. Uzlējumu nedaudz pavāra, nokāš un atdzesē. Kad klizma ielieta taisnajā zarnā, desmit, piecpadsmit minūtes jāpaciešas un tikai tad jādodas uz tualeti.

Pēc attīrīšanās nekādā gadījumā nedrīkst uzreiz atgriezties pie ierastās, smagās ēdienkartes. Sākumā jāēd viegls buljons, dārzeņu sautējumi un salāti. Elmārs Orlejs iesaka ēdienkartē iekļaut rudzu maizi ar dabisko ieraugu, putraimus, dabiskās sulas un kefīru.

Esam saskābuši...

Teiciens “Es esmu tas, ko es ēdu” ir patiess. Diemžēl mēs pārsvarā ēdam skābu barību, kas kaitē organismam, saka Elmārs Orlejs. Dienā ir jāapēd 80% sārmainu un tikai 20% skābu produktu. Sārmainie produkti ir dārzeņi, augļi, ogas, graudi, diedzētie, pākšaugi, garšaugi. Pie skābiem produktiem pieder visi gaļas produkti, zivis, olas, piena produkti, maize, baltie milti un to izstrādājumi, cukurs, medus. No rīta ir jāēd sārmaina barība, piemēram, auzu pārslu tume ar svaigām ogām.

Pusdienās ieteicama olbaltumiem bagātīga maltīte, piemēram, vārīta zivs ar dārzeņiem, vakariņās var ēst ogļhidrātus augļu veidā. Skābu vidi vairo arī stress, steiga, negatīvas domas un ļauni nodomi. Skābā vidē aug un attīstās miljoniem sēnīšu, tostarp candida. Par sēnīšu savairošanos liecina infekcijas, orgānu darbības traucējumi, aizcietējumi, caureja, hemoroīdi, saaukstēšanās slimības, gripa, ādas slimības, reiboņi, čūlas, prostatas dziedzera slimības, ginekoloģiskas slimības, cistas un audzēji, hormonālā līdzsvara traucējumi, nieru slimības, artrīts, nervozitāte, bezmiegs.

Lai noskaidrotu, cik skābi esam, jāveic siekalu, urīna vai asins analīzi. pH līmenim jābūt no 7,35 līdz 7,45 pēc skalas no 1 līdz 14. pH līmeni normalizē sārmaini produkti, pārtikas soda, diēta, veģetārisms, ūdens procedūras, fiziskas nodarbības, pareiza, dziļa, dinamiska elpošana un meditācija. pH līmeni var sakārot, izmantojot 2% ūdeņraža pārskābi. Trīs pilieni 2% ūdeņraža pārskābes jāpievieno 300 ml ūdens. Otrs variants: 10–15 "Oxybuild" pilieni jāpievieno 150–200 ml ūdens.

Lai nostiprinātu imunitāti

Lai mēs justos labi un imunitāte būtu stipra, organismam vajag 60 minerālvielas, 16 vitamīnus, 12 aminoskābes, proteīnu saturošas olbaltumvielas, kā arī trīs taukskābes. Nav jau brīnums, ka, iestājoties vēsam laikam, sākam slimot, jo veikala pārtika ir “tukša”, sintētiska, ar zemu uzturvērtību, skaidro Elmārs Orlejs. Lai stiprinātu organismu, Orlejs iesaka zivju eļļu, naktssveces eļļu, lineļļu, kā arī Noni sulu, ar ko ārstējas polinēzieši. Imunitāti uzlabo koloidālais sudrabs, kas tiek uzskatīts par dabisku antibiotiku, kas iznīcina kaitīgos mikroorganismus. Hlorofilu, ko iegūst no zaļajiem augiem, var lietot gan iekšķīgi, gan ārīgi. Tas dziedē čūlas, kolītus, pankreatītu, žultspūšļa iekaisumus un ir antiseptisks līdzeklis, kas nierēm un urīnpūslim palīdz atbrīvoties no urīnskābes, sekmīgi ārstē mazasinību. Ārīgi tas dziedē apdegumus, brūces, atrofiskās čūlas, izgulējumus, novērš iekaisumus, iznīcina sliktās baktērijas.

Sadraudzējies ar epifīzi!

Vai ir iespējams palēnināt novecošanās procesu un nodzīvot līdz simts gadiem? “Jā, ar meditācijas palīdzību aktivizējot epifīzi – orgānu, kas atrodas galvas centrā un ko dēvē par virtuālajām smadzenēm,” apgalvo Elmārs Orlejs. Kad domās atslēdzam redzi, dzirdi, tausti un citus maņu orgānus, galvā sajūtam tādu kā nelielu kodoliņu. Tā ir epifīze jeb čiekurveida dziedzeris, kas aktivizējoties sāk izstrādāt hormonus un citas organismam nepieciešamas vielas, tostarp nakts hormonu melatonīnu.

Šī hormona iedarbība padara jaunāku un atveseļo organismu. Meditācijā koncentrējot domas uz epifīzi, mēs ieslīgstam miegā, bet apziņa paliek skaidra. Lai būtu vieglāk koncentrēties, uz pieres starp uzacīm varam iztēloties epifīzes projekciju. Aktivizējoties epifīze liek darboties arī hipofīzei, hipotalāmam un citām smadzeņu struktūrām. Tas veicina domāšanu. Zirņa lieluma epifīze tiek uzskatīta par galveno dziedzeri smadzeņu centrā, hormonu melatonīnu – par līdzekli, kas palīdz pret vēzi un stresu, palēnina novecošanos, padara jaunāku. Čiekurveida dziedzeris ir unikāls bioloģiskais pulkstenis, kas diennakts garumā piegādā hormonus visam organismam. Tā darbību negatīvi ietekmē stress, negācijas, alkohols, tabaka, kā arī elektromagnētiskais lauks, ko rada televizors, dators, mobilais telefons.

Kasjauns.lv/Foto: No "Izdevniecības Rīgas viļņi" arhīva