foto: Pexels
"Sajutu katru griezienu!" - britu sieviete operācijas laikā nesaņem pienācīgu anestēziju
Esi vesels
2019. gada 13. decembris, 15:49

"Sajutu katru griezienu!" - britu sieviete operācijas laikā nesaņem pienācīgu anestēziju

Jauns.lv

Lielbritānijas pilsētas Jeovilas slimnīca uzņēmusies atbildību pēc tam, kad ginekoloģiskas operācijas laikā pacientei netika pilnībā nodrošināta anestēzija, proti, viņa jutusi visu, kas notiek, vēsta BBC.

Incidents noticis 2018. gadā, taču paciente, kura vēlējusies palikt anonīma, par notikušo joprojām naktīs murgo.

Slimnīcas pārstāvis atzinis, ka sieviete saņēmusi vien spinālu anestēziju (spinālās anestēzijas laikā sāpju sajūta tiek likvidēta tajā vietā ķermeņa lejasdaļā, kurā tiks veikta operācija. Spinālās anestēzijas laikā pacients var palikt nomodā), taču pie operācijas, kāda viņai bija ieplānota, bijusi vajadzīga vispārēja anestēzija. 

“Acīmredzot, notikusi komunikācijas kļūda. Mēs atvainojamies, ja pacientei sagādājām kādas neērtības. Tāpat esam uzņēmušies atbildību un ceram uz mierizlīgumu,” medijiem apstiprinājis slimnīcas pārstāvis. Tikmēr sieviete vērsusies tiesā un negrasās padoties mierizlīgumam. 

“Ķirurgs pārgrieza manu vēderu, es sajutu katru manipulāciju, kliedzu, taču neviens to nedzirdēja, jo uz manas sejas atradās skābekļa maska. Es katru nakti redzu, kā guļu uz operāciju galda, kliegdama, bet neviens man nepalīdz,” atklāja cietusī.