foto: Facebook.com
Atslēdza no dzīvību uzturošajām iekārtām, bet notika brīnums: Fīniksa nosvin gada jubileju par spīti skumjajām prognozēm
Esi vesels
2019. gada 28. novembris, 12:13

Atslēdza no dzīvību uzturošajām iekārtām, bet notika brīnums: Fīniksa nosvin gada jubileju par spīti skumjajām prognozēm

Jauns.lv

2019. gada aprīlī Monika Goldringa atbalstīja ārstu lēmumu atslēgt savu astoņus mēnešus veco meitiņu no dzīvību uzturošajām iekārtām, jo, kā apgalvoja mediķi, mazulim vairs nebija nekādu iespēju izdzīvot, bet notika brīnums – Monikas meitiņa tomēr izdzīvoja.

Fīniksa Goldringa piedzima ar sirds defektu, proti, meitenītes sirds nespēja pareizi cirkulēt asinis viņas organismā. Lai glābtu Fīniksas dzīvību, ārsti veica divas sarežģītas operācijas un divu mēnešu vecumā viņas sirdī tika ievietota šunts. 

Septiņu mēnešu vecumā Fīniksai sāka nekontrolējami asiņot deguns un braucienā ar neatliekamās palīdzības automašīnu uz slimnīcu, Fīniksas āda kļuva zila un bērns pārstāja elpot. Pēkšņa sirds apstāšanās meitenītei nozīmēja dziļus smadzeņu bojājumus. Bērns tika pieslēgts dzīvību uzturošajām iekārtām.

Pēc vairāk nekā mēneša slimnīcā, Fīniksas māte pieņēma smago lēmumu, atslēgt bērnu no iekārtām un ļaut viņai nomirt, taču, brīdī, kad ārsti to izdarīja, bērns turpināja cīnīties par savu dzīvību pats saviem spēkiem. 

Lai gan Fīniksai joprojām ir smagas medicīniska rakstura problēmas, bērns no slimnīcas tika izrakstīts maijā un jau sagaidīja savu pirmo dzimšanas dienu. 

Lielas cerības nākotnei mediķi gan nesola, jo papildus operācijas Fīniksai būtu pārāk bīstamas, taču meitenīte aug, līdz ar to, viņa pāraugs šuntu savā sirdī un tas nozīmētu bērna nāvi. 

Tēmas