foto: LETA
Veselības ministrija par 81,6 tūkstošiem eiro meklē padomes locekļus slimnīcās
Veselības ministre Ilze Viņķele.
Esi vesels
2019. gada 11. oktobris, 16:12

Veselības ministrija par 81,6 tūkstošiem eiro meklē padomes locekļus slimnīcās

Jauns.lv

Saskaņā ar Veselības ministrijas (VM) mājas lapā pieejamo informāciju līdz šā gada 14. oktobrim ir iespējas pieteikties uz vakantajiem Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas padomes locekļu amatiem.

(Ziņa precizēta)

Pēc VM mājas lapā sniegtās informācijas, ministrija pēc vienādiem kritērijiem katrai slimnīcai meklē ne mazāk kā trīs padomes locekļus, kuri ieņems augto amatu lielākajās veselības aprūpes iestādēs Latvijā. Tāpat VM izveidojusi nominācijas komisiju, kuru vada VM valsts sekretāra vietnieks finanšu jautājumos Āris Kasparāns, komisijas sastāvā ir: VM valsts sekretāre Daina Mūrmane – Umbraško, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne, Veselības aprūpes darba devēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta vadītājs Latvijā Andris Grafs, Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece un Tele 2 Latvijā valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. Bet komisijas novērotājas ar padomdevēja tiesībām noteiktas personāla atlases kompānijas SIA “Executive Search Baltic”  jeb plašāk zināmu ar zīmolu “Amrop” valdes locekle Aiga Arste-Avotiņa un Ilzes Viņķeles biroja vadītāja Inga Spriņķe.

Papildus plašajam komisijas lokam, VM pirms amatu konkursa ir piesaistījusi to pašu  personāla atlases kompāniju “Amrop”, kuras valdes locekle ir augstāk minētajā komisijā novērotāja ar padomdevēja tiesībām. Saskaņā ar VN un SIA “Executive Search Baltic” noslēgto līgumu, par padomes locekļu atrašanu kopā tiks samaksāti 67 500 eiro plus PVN, tas ir, 81 575 eiro.

Tāpat saskaņā ar  noslēgto pakalpojuma līgumu noteikts, ka samaksu par Amrop sniegtajiem pakalpojumiem veic katra slimnīca no saviem budžeta līdzekļiem, proti, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca, Bērnu klīniskās universitātes slimnīca un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca, kuras ar biežu regularitāti sūdzas par līdzekļu trūkumu, nemaz neminot šobrīd sabiedrībā īpaši sasāpējušo jautājumu par mediķu algām, kurām līdzekļi valsts budžetā atbilstoši Saeimas lēmumam I.Viņķele kā Veselības ministre diemžēl nav spējusi atrast.