foto: Facebook.com
Vecākiem Floridā atņem bērnu, jo viņi atteikušies ar vēzi slimo zēnu pakļaut ķīmijterapijai
2019. gada 11. septembris, 12:48

Vecākiem Floridā atņem bērnu, jo viņi atteikušies ar vēzi slimo zēnu pakļaut ķīmijterapijai

Jauns.lv

Četrus gadus vecs zēns Floridā, ASV, ir spiests dzīvot kopā ar vecmāmiņu, jo viņa vecākiem atņemtas aizgādības tiesības, vēsta BBC.

Lēmums par bērna aizgādības tiesību atņemšanu izskanējis pēc tam, kad bērna vecāki – Teilore Balnda un Džošua Makejevs zēna limfoblastiskās leikozes (bērniem visbiežāk sastopamais leikēmijas veids) ārstēšanai izvēlējušies alternatīvās ārstēšanas metodes, kas neietver tradicionālo pieeju – ķīmijterapiju. 

Zēns no vecākiem tika nošķirts šā gada maijā pēc tam, kad viņi izlaida plānoto ķīmijterapiju un pameta Floridas štatu. 

Vecāki pēc tiesas lēmuma ir pilnībā sagrauti, apstiprinājis ģimenes advokāts. Tāpat advokāts minēja, ka puika piedzīvo dramatisku pieredzi attiecībā uz ārstēšanu un viņam tas viss jāpiedzīvo bez saviem vecākiem pie sāniem. 

Zēnam, kura vārdu amerikāņu mediji neatklāj, aprīļa sākumā tika diagnosticēta akūta limfoblastiskā leikoze. Par spīti ārstu izstrādātajam ārstniecības plānam, vecāki puiku izvēlējās ārstēt ar alternatīvām metodēm, kā skābekļa terapiju, kaņepju sēklu novārījumu un sārmaina ūdens iekļaušanu zēna uzturā. 

Maijā vecāki zaudēja aizbildniecības tiesības, jo izlaida ķīmijterapijas sesiju un atteicās izmantot tradicionālās ārstēšanas iespējas, teikts policijas paziņojumā. Tiesnesis lēmumu pamatoja ar to, ka, ja zēnam tiks atļauts dzīvot pie vecākiem, viņa dzīvība varot tikt apdraudēta neesošās ārstēšanas dēļ.

Tēmas