foto: Facebook.com
Austrāļu pusaudzes sportistes karjerai tiek pielikts punkts ķirurga absurdās kļūdas dēļ
Britnija Tomasa.
2019. gada 10. septembris, 16:11

Austrāļu pusaudzes sportistes karjerai tiek pielikts punkts ķirurga absurdās kļūdas dēļ

Jauns.lv

Pusaudzei no Viktorijas, Austrālijā, dienas laikā sabrūk sapnis par profesionālas kriketa spēlētājas karjeru, ķirurga kļūdas dēļ.

Britnija Tomasa no Austrālijas bija tikai 17 gadus veca, kad viņai tika veikta neveiksmīga rekonstruktīva ķirurģiska operācija, proti, viņas lauztais rokas īkšķis bija jāamputē ķirurga aizmirstā žņauga dēļ. 

Britnija savainoja īkšķi kriketa spēles laikā Honkongā, atgriežoties mājās Austrālijā, pusaudzei tika konstatēts nestandarta lūzums. Meitene nekavējoties tika nosūtīta uz reģionālo slimnīcu, lai tiktu veikta operācija lūzuma sadziedēšanai, ko veica vietējais ortopēdijas ķirurgs. 

Pirms operācijas uz meitenes īkšķa tika uzlikts žņaugs, lai ierobežotu asins plūsmu ķirurģiskās procedūras laikā. Pēcāk pirksts tika ielikts ģipsī, bet tikai pēc piecām dienām, kad Britnija jau bija aizsūtīta mājās, viņa saprata, ka kaut kas nav kārtībā. 

“Tās bija lielākās sāpes, kuras jebkad biju piedzīvojusi,” atceras meitene. Viņa devās pie sava ārsta, kas nekavējoties noņēma ģipsi, lai redzētu, kas izraisa sāpes. Izrādījās, ka žņaugs, kas tika uzlikts pirms operācijas, tā arī nekad netika noņemts. 

“Viņi noņēma apsējus un īkšķis izskatījās pilnīgi melns un nedzīvs,” stāsta Britnija. Viņas īkšķis tik ilgi bija nospiests, nesaņemot asinis, ka to vairs nebija iespējas izglābt. 

“Viņi mani aizveda uz operācijas zāli un teica, ka droši vien zaudēšu īkšķi. Es biju tik ļoti lielā šokā, nesapratu, kā tas varēja atgadīties ar mani, kas tālāk notiks ar manu kriketa karjeru,” atceras Britnija. 

Pēc īkšķa amputācijas Britnijai tika noņemts kājas lielais pirksts un piešūts amputētā rokas īkšķa vietā. No meitenes gūžas kaula tika izveidots jauns īkšķis Britnijas kājai. 

Pēc operācijas meitene vairs nespēj saliekt savu rokas īkšķi, kas padara teju vai neiespējamu kriketa nūjas noturēšanu. 

Reģionālās slimnīcas vadītājs, kurā tika veikta sākotnējā neveiksmīgā operācija, licis uzsākt iekšējo izmeklēšanu saistībā ar notikušo. Tai pat laikā slimnīcas vadītājs atzinis, ka tā bijusi cilvēciska kļūda, jo kāds cits darbinieks bija uzrakstījis, ka žņaugs ir noņemts, kaut arī tā nebija.