foto: Facebook.com/Hosams Abu Meri
Hosams Abu Meri pirms svētkiem dalās padomos, kā ar ēšanu nenodarīt sev ļaunu
Runā speciālists
2019. gada 21. jūnijs, 20:01

Hosams Abu Meri pirms svētkiem dalās padomos, kā ar ēšanu nenodarīt sev ļaunu

Jauns.lv

Līgo svētki un Jāņi tuvojas ašiem soļiem, taču, pirms dodieties iekarot veikalu plauktus, izpirkdami pārtiku, kas tā vien liekas, noderētu veselam mēnesim, der iegaumēt – pārēšanās (pat svētkos) veselībai par labu nenāk.

Saeimas deputāts un gastroenetrologs Hosams Abu Meri savā sociālā tīkla “Facebook” kontā dalījies padomos, kā svētku laikā nepārspīlēt ar ēdienu, kas var nodarīt nopietnu ļaunumu veselībai. 

“Dārgie draugi un sekotāji, uzskatu par savu pienākumu atgādināt būtiskāko par mielošanos svētkos. Zinu, ka Jāņi jāsvin no visas sirds, tomēr vienlaikus jādomā arī par savu veselību!” - raksta Abu Meri. 

1. Ēdienu kārtīgi jāsakošļā un nedrīkst norīt lieliem kumosiem
2. Ēdiens ir ne tikai vajadzība, tas jābauda, tātad - ēdiet lēnām un izjūtiet garšu
3. Svētkos visticamāk neiztiks bez reibinošo dzērienu baudīšanas, bet dariet to atbildīgi un ar mēru
4. Cilvēkiem, kam ir kuņģa zarnu trakta hroniskas problēmas (gastrīts, pankreatīts, čūlas) jābūt piesardzīgiem ar taukainiem, skābiem un asiem ēdieniem, un iesaku nelietot alkoholu
5. Arī pilnīgi veseliem cilvēkiem vienmēr var būt pirmā reize... Ēdot lielas porcijas, kombinējot taukainu ēdienu ar alkoholu, tas var izraisīt akūtu pankreatītu (ļoti nopietnu aizkuņģa dziedzera iekaisumu)

“Mans tālrunis būs ieslēgts, bet ceru, ka šogad zvanu būs mazāk, un jūs visi būsiet veseli! Novēlu priecīgus Līgo un Jāņus!” - nobeidz Saeimas deputāts un ārsts.