foto: Facebook.com
Atsakoties no tradicionālās medicīnas, viņa izvēlējās vēzi ārstēt ar vegānu diētu – britu sievietes neizbēgamais ceļš uz nāvi
2019. gada 4. jūnijs, 18:06

Atsakoties no tradicionālās medicīnas, viņa izvēlējās vēzi ārstēt ar vegānu diētu – britu sievietes neizbēgamais ceļš uz nāvi

Jauns.lv

2016. gada jūlijā Keitija Džordana no Lielbritānijas savā krūtī sataustīja bumbulīti, barojot mazuli. Jau dažas nedēļas vēlāk sievietei apstiprināja krūts vēzi 2. stadijā. Taču, noraidot tradicionālo ārstēšanu, tā vietā izvēloties ārstēt sevi ar vegānisku diētu, Keitija mirusi trīs gadus pēc savas cīņas.

37 gadus vecā sieviete, uzzinot savu diagnozi, noraidīja mastektomiju (piena dziedzeru audu izņemšana), kā arī atteicās no ķīmijterapijas un staru terapijas, dodot priekšroku netradicionālām ārstēšanas metodēm – Keitijas gadījumā – vegānu diētai. 

Keitijas vīrs par notikušo paziņojis savā “Facebook” lapā, piebilstot, ka ikvienam novēl tādu spēku un dzīves mieru, kāds piemitis viņa sievai. 

“Es zinu, ka daudzi nosoda manas sievas izvēli par labu alternatīvajai medicīnai, bet neatkarīgi no tā, kā vajadzēja, vai nevajadzēja rīkoties, Keitija šo trīs gadu laikā bija neticami spēcīga un drosmīga,” rakstījis sievietes vīrs. 

Ārsti Ketijai solīja labas izredzes par spīti tam, ka kreisajā krūtī bija izveidojušies jau trīs audzēji. Sievietei tika piedāvāta abu krūšu mastektomija un ķīmijterpaija kombinācijā ar staru terapiju. Taču Keitija noraidīja tradicionālo medicīnu, un pēc pašas veikta pētījuma nolēma izmantot alternatīvu pieeju vēža ārstēšana, kas viņas gadījumā izpaudās kā vegānu diēta. 

Diemžēl, alternatīvā ārstēšana izrādījās neefektīva un 3 gadus pēc diagnozes uzzināšanas Keitija zaudēja savu cīņu ar vēzi.